Kėdainių SC išlydėjo 63-ąją abiturientų laidą (GALERIJA)

 Kėdainių SC išlydėjo 63-ąją abiturientų laidą (GALERIJA)

Kėdainių sporto centro (SC) bendruomenė trečiadienio vakarą rinkosi į iškilmingą ir džiugią, bet kartu – ir nostalgiškų akimirkų kupiną ceremoniją Daugiakultūriame centre.

[quote author=“G. Čečkauskienė“]Būsiu labai laiminga, jeigu merginos su savimi į gyvenimą išsineš komandinio darbo  supratimą, disciplinos ir bendravimo įgūdžius, suvokimą to, kaip svarbu yra sveikata.[/quote]

Daugiausia – krepšininkų

Sporto centro bendruomenė oficialiai atsisveikino su 63-ąja jaunųjų sportininkų laida, o neformaliojo švietimo pažymėjimus atsiėmė 39 abiturientai.

Tarp jų – 17 krepšininkų, 13 lengvaatlečių, 6 krepšininkės, 2 boksininkai ir plaukikas, o savo auklėtinius išlydėjo net devyni sporto centro treneriai.

Linkėjo sėkmės… kelionėje

Kėdainių SC auklėtinius apdovanojo ir į kur kas sudėtingesnę gyvenimo kelionę išlydėjo įtaigos direktorius Arnas Argustas.

„Šiais mokslo metais džiugino vaikinų ir merginų iš skirtingų sporto šakų pasiekimai. Vis daugiau jų iš Lietuvos čempionatų ir įvairių turnyrų grįžta su medaliais. Bendrame šalies kontekste Kėdainių sportininkai atrodo tikrai neblogai, – „Rinkos aikštei“ sakė Kėdainių SC vadovas A. Argustas. – Sporto centro abiturientų išleistuvių šventės metu jiems linkėjau jaunuoliams į gyvenimą leistis kaip į kelionę, bet nepasiimti su savimi bagažo, kad širdyje tilptų kuo daugiau įspūdžių.“

Rezultatai – svarbu, bet asmenybė – pirmiau

Net šešias 2001-2002 m. gimimo sportininkes išlydėjo krepšinio trenerė Gerda Čečkauskienė.

„Rezultatai – išties labai svarbūs, bet dar svarbesnė trenerio pareiga yra jauname žmoguje suformuoti asmenybę. Viliuosi, kad merginos taip ir susiformavo – įgijo tam tikrą požiūrį į sportą ir gyvenimą apskritai. Aš joms vis akcentavau, kad visur siektų maksimumo, stengtųsi ne 50, o visu 100 procentų. Kad ten, kur galima eiti greitai, jos greitai ir eitų. Kad ten, kur galima bėgti, jos ir bėgtų, o ne žingsniuotų. Jau nė nekalbu apie tai, jog būsiu labai laiminga, jeigu merginos su savimi į gyvenimą išsineš komandinio darbo  supratimą, disciplinos ir bendravimo įgūdžius, suvokimą to, kaip svarbu yra sveikata“, – kalbėjo G. Čečkauskienė.

[quote author=“A. Argustas“]Linkėjau jaunuoliams į gyvenimą leistis kaip į kelionę, bet nepasiimti su savimi bagažo, kad širdyje tilptų kuo daugiau įspūdžių.[/quote]

Ant pjedestalo – lengvaatlečiai…

2018-2019 mokslo metais Kėdainių sporto centre mokėsi 436 mokiniai, kurių amžius svyruoja nuo 4 iki 19 metų, buvo įgyvendintos formalųjį švietimą papildančio ugdymo krepšinio, lengvosios atletikos, bokso, plaukimo, dziudo, tinklinio ir teniso programos.

Net 10 Kėdainių sporto centro įvairaus amžiaus komandų dalyvavo Lietuvos krepšinio federacijos organizuotose čempionatuose. 2003 metais gimę vaikinai tapo U-16 čempionato B diviziono nugalėtojais ir kitais metais kausis aukščiausioje lygoje.

11 vietą Lietuvos jaunimo U-19 čempionate užėmė vyriausieji sporto centro auklėtiniai, trečiadienio vakarą atsiėmę centro baigimo pažymėjimus.

Ypatingai svarūs sportiniais rezultatais šie metai buvo lengvaatlečiams. Europos sportinio ėjimo taurės varžybose dalyvavo sporto centro auklėtiniai Austėja Kavaliauskaitė ir Toma Dailydonytė.

Disko metikas, Lietuvos jaunimo rinktinės narys šėtiškis  Armandas Miliauskas šiemet  įvykdė Europos jaunimo čempionato normatyvą ir liepos mėnesį dalyvaus Švedijoje vyksiančiame Europos U-20 lengvosios atletikos čempionate.

Lietuvos jaunimo čempionų titulus iškovojo Pijus Banys ir A. Kavaliauskaitė, bronzos medalį pelnė sprinterė Gabrielė Kaminskaitė. Jaunučių čempionate prizininkais tapo Airidas Jakštys, Enrikas Vainutis, Gabrielė Lukošiūtė.

Lietuvos vaikų čempionate puikius rezultatus pademonstravo kėdainiečiai Benita Kestenytė, Matas Janarauskas, Justė Kvedaraitė, Arnoldas Petryla.

… boksininkai ir dziudoistai

Pastaraisiais metais gerai sekėsi ir boksininkams. Kraštietis Alanas Fišeris garbingai atstovavo Lietuvai Europos jaunių bokso čempionate. Lietuvos jaunimo bokso čempionato prizininkais  tapo Justina Žvigaitė, Adas Venslova ir Lukas Kaščiuška.

Jaunių čempionate prizines vietas užėmė A. Fišeris,  Tomas Burdejev, Arnas Liniauskas, Sabina Barkauskaitė, Aistė Juodrytė, Kotryna Rutkauskaitė.

Jaunučių amžiaus grupėje medalius iškovojo Klaidas Blandis, Titas Kunevičius, Jokūbas  Arkadijevas, Emilijus Grybinas.

Gausų būrį  sportininkų treniruoja Kėdainių sporto centro dziudo treneriai. Jaunieji dziudoistai pelnė prizines vietas ne tik Lietuvoje, bet ir kovose ant tarptautinių tatamių. Kėdainietis Titas Kalina pakviestas į Lietuvos jaunių rinktinę.

Pagerbti ir mokyklų žaidynių prizininkai

Tradiciškai Kėdainių SC abiturientų išleistuvių šventės metu pagerbiami ir 2018-2019 m. mokyklų žaidynių nugalėtojai ir prizininkai. Juos apdovanojo Kėdainių SC vadovas A. Argustas bei įstaigos metodininkas Bronislavas Šimokaitis.

[#gallery=1991#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video