Pirmą kartą Kėdainiuose – atminties akcija „Ištark, išgirsk, išsaugok“

 Pirmą kartą Kėdainiuose – atminties akcija „Ištark, išgirsk, išsaugok“

Birželio 14-ąją, Gedulo ir vilties dieną, Knypavos Rinkos aikštėje 13 val. Kėdainių rajono savivaldybė, bendradarbiaudama su labdaros ir paramos fondu „Jauniems“ organizuoja atminties akciją „Ištark, išgirsk, išsaugok“. Akcija Kėdainiuose vyks pirmą kartą ir jos metu bus siekiama perskaityti 5000 tremtinių bei politinių kalinių vardų bei likimų.

Prie skaitymų prisidėti kviečiami visi norintys, kurie gali į atminties akciją registruotis iš anksto adresu www.misijasibiras.lt  arba stoti į gyvąją skaitymų eilę akcijos dieną. Grupes (įstaigų, organizacijų darbuotojus ar dalyvius, mokinių klases ir pan.) prašome iki birželio 10 d. registruotis el. p. dovile.bugeniene@kedainiai.lt  ar telefonu (8347) 44 203, nurodant kontaktinius duomenis (grupės vadovo) ir žmonių, pageidaujančių dalyvauti skaitymuose, skaičių.

Projektas „Misija Sibiras“ akciją „Ištark, išgirsk, išsaugok“ organizuoja jau ketvirtus metus. Šiemet ji vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Kėdainiuose, Raseiniuose, Telšiuose, Šakiuose, Ignalinoje ir Prienuose. Atminties akcijos metu bus siekiama išsaugoti daugiau nei 100000 tremtinių bei politinių kalinių vardų bei likimų.

Skaičiuojama, jog sovietų vykdytų represijų laikotarpiu Lietuvoje nukentėjo daugiau nei 300000 žmonių, kurie buvo pasiųsti į kalėjimus ar tremties vietas, išsibarsčiusias po visą Sovietų Sąjungą. Jeigu būtų norima įgarsinti kiekvieną ištremtų ar įkalintų tautiečių vardą, pavardę ar likimą, tai užtruktų 15 parų.

Taip pat šią Gedulo ir vilties dieną 11 val. 59 min. jau trečius metus Lietuvoje skelbiama Visuotinė tylos minutė. Iniciatyvos metu įstaigos, įmonės, mokyklos, bendruomenės skatinamos minutei sustoti ir pagerbti nuo tremties bei kalinimų nukentėjusius tautiečius. Daugiau apie akciją www.tylosminute.lt.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video