Mokesčiai už nekilnojamąjį turtą – tie patys

 Mokesčiai už nekilnojamąjį turtą – tie patys

Kėdainių rajone kitais metais nekilnojamojo turto savininkai mokės tokio pat dydžio mokesčius, kokius moka ir šiais metais. Rajono taryba 2020 metams patvirtino tuos pačius nekilnojamojo turto mokesčio tarifus.

Numatyta, kad komercinio naudojimo nekilnojamam turtui: administraciniams, maitinimo, paslaugų, prekybos, viešbučių, poilsio paskirties statiniams, esantiems mieste, kai bendras jų plotas yra iki 500 kv. m, kitais metais, kaip ir šiemet, bus taikomas 0,8 proc. mokesčio tarifas, o kai bendras statinių plotas yra 500 kv. m ir daugiau – 1 proc. tarifas. Analogiškiems statiniams kaimo vietovėse taikomas 0,8 proc. tarifas.

Mieste esantiems gydymo, kultūros, mokslo, sporto paskirties statiniams, fiziniams asmenims priklausančiam nekilnojamajam turtui, naudojamam kulto apeigų reikmenų gamybai ar laidojimo paslaugoms, ir juridiniams asmenims priklausančiam nekilnojamajam turtui, naudojamam laidojimo paslaugoms ir esančiam mieste, taikomas 0,8 proc. tarifas, o esančiam kaimo vietovėje – 0,3 proc. tarifas.

Daugiabučių namų savininkų bendrijų, namų, statybos bendrijų, garažų eksploatavimo ir sodininkų bendrijų nekilnojamam turtui, naudojamam komercinei veiklai, taikomas 0,8 proc. tarifas.

Didžiausius mokesčius už nekilnojamąjį turtą turės mokėti tie, kurie savo turtą yra apleidę ir jo neprižiūri. Jiems teks plačiau atverti pinigines, nes tokiems statiniams nustatytas 3 proc. mokesčio tarifas.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video