Kol kas taryba dirbs be Kontrolės komiteto

 Kol kas taryba dirbs be Kontrolės komiteto

Kol kas Kėdainių rajono savivaldybės taryba dirbs be Kontrolės komiteto. Penktadienį vykusiame rajono tarybos posėdyje sprendimo dėl šio komiteto sudarymo priimti nepavyko. Panašu, kad dauguma rajono tarybos narių nepritarė ne tiek šio komiteto sudarymui, kuris yra būtinas pagal įstatymus, kiek opozicijos pasiūlytai kandidatūrai į komiteto vadovo pareigas.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą Kontrolės komitetą turi sudaryti vienodas visų tarybos narių frakcijų ir tarybos narių grupių deleguotų atstovų skaičius.

Į Kėdainių rajono savivaldybės tarybos Kontrolės komitetą savo atstovus delegavo frakcijos „Mūsų krašto sėkmei“, „Liberalai – Krašto žmogui“, „Kėdainių rajono valstiečių ir žaliųjų sąjunga“ bei tarybos narių grupė.

Kontrolės komiteto nariais pasiūlyta skirti Juozą Gaidamavičių, Saulių Grinkevičių, Nijolę Naujokienę ir Adelę Štelmokienę.

Į komiteto primininko pareigas siūlytas S. Grinkevičius, o į pirmininko pavaduotojo – N. Naujokienė.

Tarybos nariai nepritarė tokiam sprendimui. 15 iš jų balsavo prieš ir 9 už, todėl kol kas sprendimas dėl Kontrolės komiteto sudarymo yra nepriimtas.

Sprendimu netvirtinti Kontrolės komiteto nusivylusi opozicija netruko deklaruoti, kad šio komiteto sudarymui veikiausiai nepritarta dėl to, kad jo vadovu opozicija pasiūlė skirti S. Grinkevičių.

Virmantas Pikelis tradiciškai bandė ginti savo vedlį ir vardijo jo privalumus, galiausiai išreiškęs nuomonę, kad jo supratimu, toks tarybos sprendimas yra atviras opozicijos ignoravimas, kuriai ir suteikta teisė bei privilegija siūlyti šios komisijos pirmininką.

Į V. Pikelio pagyrimus S. Grinkevičiui, netruko sureaguoti rajono tarybos naujokas Tomas Bičiūnas, paaiškindamas, kodėl balsavo prieš paruoštą sprendimą: „Susidariau nuomonę, kad šitas deleguojamas asmuo į pirmininko pareigas yra praradęs dalį žmonių pasitikėjimo. Todėl ir balsavau prieš.“

Dėl balsavimo rezultatų nepatenkintas V. Pikelis sakė ir tai, kad nežino, ar galima rasti šiame sprendime demokratijos.

Į tokią politiko pastabą sureagavo rajono tarybos narė N. Naujokienė: „Pasinaudosiu replikos teise, priminsiu gerbiamam Virmantui, kad tarybos narys laisva valia priima sprendimus.“

Sprendimas dėl Kontrolės komiteto sudarymo šiame posėdyje nepriimtas, tad rajono politikams prie šio klausimo vėl teks grįžti jau visai netrukus.

Penktadienį vykusiame rajono tarybos posėdyje nestigo kai kurių rajono tarybos narių nepasitenkinimo ne tik dėl minėto klausimo svarstymo. Buvo kaip reikiant susikibta ir dėl už savivaldybės pinigus pastatyto ir į Nevėžį nuleisto, tačiau plaukti negalinčio ir nesaugaus laivo. Koks sprendimas dėl jo priimtas, skaitykite antradienio laikraštyje „Rinkos aikštė“.

Kitą savaitę Jums pristatysime ir kitus penktadienio posėdyje priimtus rajono tarybos sprendimus.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video