Į pensiją išlydėta ilgametė Kėdainių teisėja Ramyna Šidlauskienė

 Į pensiją išlydėta ilgametė Kėdainių teisėja Ramyna Šidlauskienė

Gegužės 27-ąją į užtarnautą poilsį – pensiją – iškilmingai išlydėta civilinių bylų teisėja Ramyna Šidlauskienė, darbui teisme atidavusi beveik 25-erius metus.

Renginio metu pirmasis Kauno apylinkės teismo vardu sveikinimo žodžius tarė Kauno apylinkės teismo pirmininko pavaduotojas Arūnas Purvainis: „Jūsų darbo istorija liudija, kad darbe Jus nuolat lydėjo teisingumo troškimas, paprastumas ir pagarba žmogui, o bet kuri iš tos begalės išnagrinėtų bylų ar bet kuris kitas atliktas darbas Jums buvo pirmiausia sąžinės, o ne garbės reikalas“.

R. Šidlauskienei linkėdamas neblėstančio įkvėpimo, įgyvendinant visas mintis, idėjas ir sumanymus geriems darbams ateityje, kolektyvo vardu padovanojo knygą „Lietuvos teisė. 1918 – 2018 m. Lietuvos šimtmečio patirtis ir perspektyvos“ bei kitas dovanas.

Ilgametę teisėją pagerbė kolektyvas, vyriausiasis prokuroras, advokatai, ilgametė R. Šidlauskienės sekretorė Gintarė Adomaitienė, teisėja Aurelija Ozolinia skyrė savo kurtas eiles. Pavaduotojas A. Purvainis perdavė sveikinimus nuo Teisėjų tarybos ir Teisėjų asociacijos.

[quote author=“G. Adomaitienė“]Dar nemačiau tokio didelio atsidavimo darbui, aukojant sveikatą, laiką. Jai svarbiausia buvo taisyklės, darbo drausmė ir rezultatai. Posėdžių metu teisėjos niekas neišmušdavo iš vėžių, ji – susivaldanti, ori ir tvirta, tačiau išreiškianti pagarbą proceso dalyviams, kolegoms.[/quote]

Išeinanti teisėja dėkojo savo komandai, kolektyvui už gražiai praleistus metus, už paramą ir pagalbą, palinkėjo visiems stiprios sveikatos, darnos šeimose ir tarpusavio supratimo kolektyve.

Paprašyta prisiminti nuo ko prasidėjo karjera, kas buvo sunkiausia, o kas džiugino, R. Šidlauskienė pasakojo, jog teisininkės karjerą pradėjo tuometiniame Kėdainių rajono žemės ūkio valdyboje juristės pareigose, Kėdainių rajono apylinkės teisme pradėjo dirbti 1994 gruodį.

Teisėja užaugino dvi dukras, turi keturis anūkus. „Tekdavo atstovauti teisme tiek baudžiamosiose, tiek civilinėse bylose, buvo įdomu, be to, norėjosi naujovių“– prisiminimais apie karjeros vingius dalijosi teisėja.

Anot teisėjos, dirbant sunkiausia buvo girdėti neigiamą nuomonę, kad visi teisėjai be išimties yra korumpuoti. Įdomiausia, kad tai kalbėdavo žmonės, net nebuvę teisme. „O smagiausia buvo, kai aukštesnės instancijos teismas palikdavo galioti mano priimtą sprendimą“ – džiaugėsi teisėja.

Paklausta, ko labiausiai ilgėsis ir kas širdį džiugins dabar, kai nereikės niekur skubėti, pasak R. Šidlauskienės, labai pasiilgs bendradarbių, tačiau turės daug laiko sau: užsiims mėgstama veikla sode, grįš prie seno pomėgio – knygų skaitymo, daugiau dėmesio skirs anūkams. Užsiminusi, kad dažnai dėl darbo tekdavo praleisti didžiąsias metų šventes, motinos dieną.

„Savo kolegoms teisėjams ir naujai paskirtiems teisėjams linkiu daug ištvermės tikrai labai atsakingame teisėjo darbe, o visam kolektyvui – taip pat ištvermės, sveikatos, susiklausymo ir gražaus tarpusavio bendravimo“– linkėjo R. Šidlauskienė.

Nuoširdžių žodžių R. Šidlauskienei negailėjo dabar jau buvę jos bendradarbiai, kurie dalinosi prisiminimais apie teisėją, linkėjo sėkmės ir dėkojo už ilgametį darbą.

Su teisėja beveik 10 metų dirbusi sekretorė G. Adomaitienė teisėją laiko pavyzdžiu ir autoritetu: „Aš visada buvau rami, nes teisėja buvo galima pasitikėti visur, tiek posėdžių metu, tiek apskritai darbe. Dar nemačiau tokio didelio atsidavimo darbui, aukojant sveikatą, laiką. Jai svarbiausia buvo taisyklės, darbo drausmė ir rezultatai. Posėdžių metu teisėjos niekas neišmušdavo iš vėžių, ji – susivaldanti, ori ir tvirta, tačiau išreiškianti pagarbą proceso dalyviams, kolegoms. Ši teisėja turėjo visas savybes, reikalingas tikram teisėjui“.

Pastaruosius metus kartu dirbusi teisėjos R. Šidlauskienės padėjėja Vaiva Milkeraitienė pažymėjo, kad ši teisėja visada buvo ir liks pavyzdžiu, koks turi būti tikras teisėjas: nepriklausomas, objektyvus, santūrus, humaniškas, jautrus, reiklus sau ir kitiems. Padėkojo už tinkamą pavyzdį, perduotą patirtį bei suteiktą galimybę tobulėti ir eiti į priekį.

Kolektyvas palinkėjo stiprios sveikatos, geros kloties ir gražaus laiko sau.

[#gallery=1945#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video