Išrinkome atstovus į Europos Parlamentą

 Išrinkome atstovus į Europos Parlamentą

Kartu su Prezidento rinkimais sekmadienį vykusiuose rinkimuose į Europos Parlamentą Lietuvos žmonės išrinko 11 jų interesams atstovausiančių politikų. Į šią svarbiausią Europos instituciją jau trečiai kadencijai išrinktas ir kėdainietis Viktoras Uspaskich, atstovaujantis Darbo partijai. Valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše kandidatavusi kėdainietė Karolina Štelmokaitė į Europarlamentą nepateko.

Daugiausia mandatų – konservatoriams

Europarlamento rinkimuose Lietuvoje geriausiai sekėsi konservatoriams. Jie gavo 3 mandatus. Į Europarlamentą iš šios partijos pateko Liudas Mažylis, Andrius Kubilius ir Rasa Juknevičienė.

Po 2 mandatus gavo socialdemokratai bei Valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Lietuvos socialdemokratams atstovaus Vilija Blinkevičiūtė ir Juozas Olekas, o valstiečiams ir žaliesiems – Bronis Ropė ir Šarūnas Marčiulionis.

Po 1 mandatą gavo Darbo partija, iš kurios į Europarlamentą išrinktas V. Uspaskich, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, kuriam atstovaus Petras Auštrevičius, visuomeninis rinkimų komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys“ – išrinkta A. Maldeikienė, ir „Valdemaro Tamaševskio blokas“ – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicija – išrinktas Valdemar Tomaševski.

Europos Parlamento narių mandatų neteko Antanas Guoga ir Rolandas Paksas.

Kaip balsavo kėdainiečiai?

Europos Parlamento rinkimuose daugiausia balsų kėdainiečiai atidavė už Darbo partiją. Už jos sąrašą balsavo 26,85 proc. rajono rinkėjų.

Antra Kėdainiuose liko Valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Už ją balsavo 16,80 proc. rajono gyventojų.

Treti – socialdemokratai, kuriems atiteko 14,26 proc. rinkėjų balsų, o konservatoriai liko ketvirti su 13,29 proc. rinkėjų balsų. 

Visuomeninis rinkimų komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys“ Kėdainių rajone aplenkė liberalus ir surinko 5,21 proc. rinkėjų balsų, o liberalų sąjūdis čia gavo tik 5,10 proc. rinkėjų balsų.

Už „Valdemaro Tomaševskio bloką – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koaliciją balsavo 0,62 proc. Kėdainių rajono gyventojų.

Kitos partijos ir rinkimų komitetai į Europos Parlamentą nepateko, tačiau Kėdainių rajone buvo balsavusių ir už jų sąrašus.

Už Lietuvos centro partiją balsavo 4,31 proc.

Už visuomeninį rinkimų komitetą „Prezidento Rolando Pakso judėjimas“ balsavo 2,15 proc. Kėdainių rajono rinkėjų, už visuomeninį rinkimų komitetą „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!“ – 2,28 proc., už partiją Tvarka ir teisingumas – 1,50 proc., už Lietuvos socialdemokratų darbo partiją – 2,47 proc., už Lietuvos žaliųjų partiją – 2,56 proc., už Lietuvos laisvės sąjungą (liberalus) – 0,75 proc., už visuomeninį rinkimų komitetą „Stipri Lietuva vieningoje Europoje“ – 1,02 proc., už visuomeninį rinkimų komitetą „Lemiamas šuolis“ – 0,84 proc.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video