Jau šį savaitgalį – festivalis „Radvilų gurmanai“

 Jau šį savaitgalį – festivalis „Radvilų gurmanai“

Paskutinį pavasario savaitgalį jau trečius metus iš eilės miestą užpildys įdomiausių kulinarų, smalsių gurmanų ar tiesiog nuotykių ieškančių miestiečių šurmulys. Šiemet pasikeitė renginio pavadinimas, vieta, programa ir net organizatoriai.

Teisę rengti festivalį dar kovo 25 dieną įgijo kūrybos studija SHOWART. Kurdami renginio pramogas šiųmetinio festivalio organizatoriai siekė įrodyti, kad bus verti perimti dvejus metus kurtą festivalio aurą. Ar jiems pavyks, spręs miestiečiai.

„Labai atsakingai žiūrime į šį festivalį ir stengiamės užtikrinti ne kiekybę, o kokybę“, – tikina organizatoriai.

Nepakartojamos kelionės gomuriui, nuotaikinga muzika, kurią dovanos muzikos grupė „Cosmic apple“, atlikėjas Kazimieras Likša, Valentinas Abarius ir kiti festivalio svečiai, nuobodžiauti neleidžiančios pramogos ir dar visa tai po atviru dangumi – ar gali būti geresnė įžanga į vasarą?

Šios maisto ir gėrimų šventės metu akcentas bus kreipiamas į viso pasaulio kultūrų pristatymą. Dvi dienas – gegužės 24 ir 25 –  Kėdainių Didžiosios Rinkos aikštėje nutiesti stalai lūš nuo gėrybių kiekio.

Didžiosios Rinkos aikštėje išsirikiuos daugybė kulinarų, kurie čia pat vietoje ruoš skirtingų virtuvių patiekalus ir ragaujant maistą leis pasinerti į netikėčiausias skonių keliones.

Ūkininkai ir prekybininkai gatvėje atidarys „Skonių turgų“, kur kiekvienas galės paragauti ir įsigyti jų gaminamų maisto produktų.

Kėdainiuose svečiuosis etiketo žinovas Giedrius Drukteinis. Pokalbis su juo vyks penktadienį – gegužės 24 dieną.

Gegužės 25-ąją, šeštadienį, į Kėdainius sugužės draugai iš respublikinio liaudiškų šokių festivalio „Sukasi trys kartos“. Tai Kėdainių kultūros centro indėlis į šventę.

Pirmą kartą veiks vaikų ir suaugusių pramogų zona.

Abi dienas festivalyje skambės koncertai, bus organizuojamas ir protmūšis. Maisto mylėtojai galės pasitikrinti, kaip gerai išmano maisto ir gėrimų kultūrą ir, žinoma, laimėti įsteigtas dovanas už teisingus atsakymus.

Naktį kino seanse su keliautojais Vytaru Radzevičiumi ir Martynu Starkumi nusikelsime į egzotiškąjį Balį.

Kėdainių muzikos ir pramogų fiestą po atviru dangumi remia ir globoja Kėdainių rajono savivaldybė, Kėdainių kultūros centras. Renginio rėmėjai – įmonių grupė VIKONDA, „Daumantai LT“, „Ramirent Lietuva“, Indrė ir Viktoras Fiodorovai.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video