Pareigas pradėjo eiti naujas vicemeras

 Pareigas pradėjo eiti naujas vicemeras

Šią savaitę, pirmadienį, Kėdainių rajono vicemero pareigas pradėjo eiti Paulius Aukštikalnis.

36 metų vicemeras kuruos švietimo, socialinės ir sveikatos apsaugos, verslo, kultūros sritis.

Į rajono tarybą jis išrinktas kaip visuomeninio judėjimo „Valentino Tamulio komanda – mūsų krašto sėkmei“ atstovas.

„Nenuvilsiu nei Kėdainių krašto žmonių, nei mero, nei savo komandos pasitikėjimo. Dirbsiu negailėdamas nei laiko, nei jėgų, kad kiekvienas pajustų, jog čia žmogumi rūpinamasi ir galvojama apie Kėdainių rajono ateitį.

Visose srityse yra nemažai problemų, kurias turėsime išspręsti nedelsdami.

Ypač dideli iššūkiai laukia sprendžiant sveikatos priežiūros problemas: medicinos paslaugų kokybės gerinimo, eilių pas gydytojus mažinimo, medicinos paslaugas teikiančių įstaigų darbo efektyvumo didinimo ir paslaugų priartinimo prie kiekvieno žmogaus.

Reikės rūpintis, kaip suderinti švietimo įstaigų išsaugojimo, aukštos ir orientuotos į ateitį, šiuolaikiškos ugdymo kokybės užtikrinimo ir racionalaus rajono mokesčių mokėtojų lėšų panaudojimo klausimus.

Ne mažesnio dėmesio reikalauja ir socialinių problemų sprendimas, kultūros bei verslo sritys – turėsime padaryti viską, kas įmanoma, kad į mūsų rajoną sparčiau ateitų ir greičiau kurtų naujas darbo vietas nauji investuotojai.

Ypatingą dėmesį reikės skirti smulkiajam verslui, kad žmonės nesibaimintų patys sau kurti darbo vietų, jaustų savivaldybės paramą, pagalbą ir dėmesį.

Darbų laukia daug, belieka tik juos susiplanuoti taip, kad per ketverius metus pasiektume tokius rezultatus, kuriuos realiai pajustų rajono žmonės.

Manau, kad reikia parodyti ir leisti suprasti kiekvienam žmogui, kad visi pokyčiai ir visos reformos, kurias bus siūloma atlikti rajone, bus daromos dėl visų mūsų krašto žmonių, o ne kokių nors politinių grupių ar išskirtinių verslo interesų.

Kėdainių rajono bendruomenė netaps stipria, jeigu mes savo žmones skirstysime į savus ir svetimus, patriotus ir ne patriotus, į reikalingus ir nereikalingus, kol žmonės žemins vieni kitus. Todėl mano tikslas – eliminuoti visas šias negeroves, burti ir globoti kiekvieną žmogų, ne save matyti, o galvoti kaip kitiems padėti, kad mūsų bendruomenė taptų stipri ir auganti“, – sako P. Aukštikalnis.

Pirmąją darbo dieną naujasis vicemeras pradėjo pasitarimu su savivaldybės skyrių vedėjais, vėliau – su Kėdainių rajono seniūnijų seniūnais.

P. Aukštikalnis yra baigęs Kauno medicinos universitetą ir įgijęs farmacijos magistro kvalifikacinį laipsnį. Dar vieną magistro laipsnį jis įgijo Kauno technologijos universitete baigęs viešojo administravimo magistro studijas.

Pastaruosius dvejus metus jis dirbo pirkimų vadybininku AB „Lifosa“, nuo 2016 metų iki dabar buvo Seimo nario Dariaus Kaminsko padėjėjas.

Vadovaujamo darbo patirtį jis įgijo dirbdamas tarptautinėse farmacijos kompanijose.

Nuo 2015 metų iki dabar P. Aukštikalnis ėjo UAB MTS „Novatex“ farmacinės veiklos vadovo pareigas, anksčiau tokias pat pareigas užėmė įmonėse „Boehringer Ingelheim RCV GmbH & CO KG“ Lietuvos filiale, vaistinėje „Camelia“ bei kitose kompanijose.

Nuo 2014 metų sausio iki 2015 metų rugsėjo dirbo Vilijampolės socialinės globos namų direktoriaus pavaduotoju.

Jis yra išklausęs daugybę tęstinių kursų, iš kurių vertingiausiais laiko kursus apie strateginį planavimą, projektų valdymą ir vadybą.

P. Aukštikalnis laisvai kalba ir rašo anglų bei rusų kalbomis.

Kartu su žmona Giedre augina sūnų ir dukrą.

Didžiausias P. Aukštikalnio pomėgis – dviračių sportas.

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video