Kviečia į didžiuosius titulinius Šv. Jurgio atlaidus

 Kviečia į didžiuosius titulinius Šv. Jurgio atlaidus

Sekmadienį Kėdainių Šv. Jurgio parapijoje vyks tradiciniai tituliniai Šv. Jurgio atlaidai su liaudišku Jurginių šurmuliu „Pagal Jurgį ir kepurė“ bei prekyba.

Šv. Mišios bus aukojamos 10 ir 12 val. Tuo pat metu bažnyčios aikštėje, Juodkiškių g. 8, Kėdainiai, nuo 9 iki 15 val. veiks prekybinė mugė. Bus prekiaujama ūkininkų gamintais maisto produktais bei ankstyvosiomis daržovėmis. O amatininkai ir tautodailininkai prekiaus įvairiais buitiniais gaminiais ir suvenyrais bei religine atributika.

Nuo 13.30 val. bažnyčios aikštėje vyks Agapė – vaišės, skirtos maldininkams, atvykusiems ne tik iš Kėdainių, bet ir iš kitų rajonų, bei pasaulietiškiems renginio svečiams. Visi renginio dalyviai bus vaišinami Jurginių kiaušiniene su lašinukais, kepama didžiulėje keptuvėje ant laužo, Jurgienės dilgėliniu šiupiniu, užbalintu plaktais kiaušiniais, bei karšta žolelių arbata.

Prekybos bei Agapės šurmulį pagyvins ir Jurginių koncertas. Kuriame savo muzikinę programą pristatys: Kauno miesto populiariosios muzikos moterų ansamblis „Guboja“ , Kėdainių vokalinis-instrumentinis kolektyvas „Senamiestis“, vad. Nijolė Bajoriūnienė, Radviliškio r. Šeduvos gimnazijos folklorinis ansamblis „Šeduviukai“, popmuzikos atlikėjai Albertas ir Danguolė.

Dėl ketinimų dalyvauti prekyboje kviečiama kreiptis į K. Volkų tel. 8 625 54 527 arba rašyti žinutes toliau nurodytoje feisbuko grupėje. Prekybos vieta nemokama.

Daugiau informacijos galite rasti viešojoje feisbuko grupėje Liaudiškas Jurginių Šurmulys Pagal Jurgį Ir Kepurė.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video