Gyventojams pradedamos grąžinti pajamų mokesčio permokos

 Gyventojams pradedamos grąžinti pajamų mokesčio permokos

VMI, teisingai užpildžiusiems ir pajamų deklaracijas pateikusiems gyventojams, balandžio 17-ąją pradėjo grąžinti Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permokas. 19 tūkst. gyventojų jau grąžinta daugiau nei 3 mln. eurų permokų, tarp jų 329 Kėdainių rajono gyventojams, kuriems pervesta per 50 tūkst. eurų.

Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė teigia, kad permokos visada pirmiausia grąžinamos tiems gyventojams, kurie deklaracijas pateikia laiku, be klaidų. „VMI sąrašus permokų grąžinimui sudaro atsitiktine tvarka. Pavedimai į gyventojų sąskaitas bus atliekami kiekvieną darbo dieną, atsižvelgiant į savivaldybių biudžetų pajamas.

Susidariusias permokas visiems pasinaudojusiems gyventojų pajamų mokesčio lengvata VMI grąžins iki liepos 31 dienos“ – teigia J. Stankienė.

Mokesčio permoka grąžinama tada, kai gyventojas yra pateikęs ar patikslinęs visas privalomas ankstesnių metų pajamų deklaracijas, nekilnojamojo turto mokesčio deklaracijas. Pažymėtina, jog VMI vis dar sulaukia patikslintų duomenų iš trečiųjų šaltinių (Lietuvos komercinių bankų ir kitų kredito įstaigų, gyvybės draudimo bendrovių, aukštųjų mokyklų, profesinio mokymo ir kt. įstaigų) apie gyventojų sumokėtas gyvybės draudimo įmokas, už suteiktas paskolas gyvenamajam būstui statyti arba įsigyti sumokėtas palūkanas, įmokas už studijas, studijų įmokoms mokėti skirtas paskolas bei gyventojų sumokėtas pensijų draudimo įmokas į pensijų kaupimo fondus ir kt. Dėl to deklaracijas jau pateikę gyventojai turėtų pasitikrinti, ar jų preliminarios deklaracijos nėra atnaujintos, ar trečiųjų asmenų VMI pateiktų duomenų pažymoje yra naujų duomenų ir ar jie visi perkelti į naujai suformuotą preliminarią pajamų deklaraciją. Nustačius, kad ne visi duomenys buvo deklaruoti, reikėtų pateikti patikslintą deklaraciją. Tą galima padaryti paprastai – prisijungus prie Elektroninio deklaravimo sistemos (EDS).

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video