Pradėti sodų bendrijų keliukų tvarkymo darbai

 Pradėti sodų bendrijų keliukų tvarkymo darbai

Sodininkų keliukuose jau darbuojasi greideriai, kurie lygina po žiemos ir pavasarinio lietaus suardytus kelius. Niekam ne paslaptis, kad sodų bendrijose esantys keliukai – tikra problema tiek patiems sodininkams, tiek valdžios atstovams. Seniūnijos tvarko tik jiems priklausančius keliukus soduose, o visa kita yra užkraunama ant pačių sodininkų pečių.

Pradėjo greideriuoti

„Šiemet vieną kartą greideris jau pravažiavo pro mūsų sodų bendrijos keliukus. Keliai yra aptvarkyti, duobės aplygintos. Žinoma, nėra jie labai geri, bet situacija gerėja. Keliai išties buvo labai apleisti, tad dabar po truputį juos tvarko pati bendrija savo jėgomis. Mūsų siekiamybė yra ta, kad mes sutvarkytume visus reikiamus kelių dokumentus ir kelius perduotume savivaldybės žinion. Aš tikiu, kad taip ir bus, nes tuo klausimu yra dirbama“, – pavasarinio susitikimo su sodininkais metu sakė Pašiliuose esančios sodininkų bendrijos „Chemikas“ pirmininkas Jonas Talmantas.

Sodininkai vienijasi

Deja, šiuo metu Lietuvoje galiojantys įstatymai numato, kad sodininkų bendrijų keliais turi rūpintis patys sodininkai, išskyrus tuos, kuriuos savo žinion perėmė seniūnijos. Susivieniję Kėdainių mieste ir rajone esančių bendrijų pirmininkai ne kartą kreipėsi į savivaldos institucijas su pagalbos prašymu. Ir sodininkai buvo išgirsti. Tiek miesto, tiek kaimo seniūnijos, pagal išgales atkreipė dėmesį į šią opią problemą. Sodininkų keliukuose darbavosi ne tik pačių sodininkų samdyti, bet ir seniūnijoms priklausantys greideriai.

Situacija sudėtinga

„Mes puikiai suprantame žmones, tačiau ir jie turi suprasti mus. Pagal išgales tvarkome ir kelius, ir genime krūmus, šakas. Vienoje sodininkų bendrijoje net autobusas per šakas negalėjo pravažiuoti. Tai jas pašalinome. Stengiamės tvarkyti visus kelius pagal išgales, žinoma, norėtųsi, kad visi keliai būtų sutvarkyti, bet šiandien darome, kiek galime, kiek pajėgiame. Kiek sodininkai kreipiasi į seniūniją, tiek padedame. Manau, kad taip yra ir kitose, ne tiek miesto seniūnijoje“, – situaciją susitikime su gyventojais komentavo miesto seniūnas Valentinas Tamulis.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video