Stebins ar net šokiruos: paroda, kokios dar neregėjote

 Stebins ar net šokiruos: paroda, kokios dar neregėjote

Pašiepiantys, šypseną ar net šleikštulį keliantys vaizdiniai, atpažįstami simboliai, o visai greta – ir gryna abstrakcija, suaktyvinanti įvairiapuses žiūrovų reakcijas.

Tokia netradicinė, iššaukianti dviejų jaunų menininkų – Kaune gyvenančios žemaitės Kamilės Lukrecijos Lukošiūtės ir kėdainiečio Gyčio Sarapino – konceptualiojo meno paroda „I(k/r)oniškas gyvenimas“ duris Kėdainių daugiakultūriame centre atvers jau rytoj.

[quote author=“G. Sarapinas“]Mano siekis – sukelti reakciją. Ir nesvarbu kokia ji bus – teigiama ar neigiama. Jeigu reakcija bus, vadinasi, mano misija bus atlikta.[/quote]

Dedikuoja mados ikonai

„Šią parodą skiriame mados dizainerio, menininko ir fotografo Karlo Lagerfeldo atminimui. Jis buvo ikoniškas ir kūrybingas mados genijus, nevengęs pasišaipyti iš visuomenės. Mūsų darbai irgi yra tam tikras bandymas pašiepti kai kurias nusistovėjusias visuomenės moralės normas. Tai ir yra esminis ryšis tarp mudviejų su Kamile parodos „I(k/r)oniškas gyvenimas“ koncepcijos ir K. Lagerfeldo asmenybės“, – parodos atidarymo išvakarėse svarsto Kėdainių šviesiosios gimnazijos vienuoliktokas G. Sarapinas.

Neigiamos reakcijos kūrėjo nebaugina

Ekspozicijoje jaunųjų menininkų duetas potėpiais ant drobės atskleis savo požiūrį į tam tikrus, dažnai nepatogius dalykus, prieš kuriuos didžioji visuomenės dalis yra linkusi užmerkti akis.

„Savo darbuose atskleidžiame tokias temas, kurios žmonėms dažniausiai yra tabu. Kai kuriems – netgi bjauru. Tačiau tapyboje yra viskas gražu ir nieko nėra bjauraus, – pažymi jau ne pirmąją  personalinę kūrybos darbų parodą rengiantis G. Sarapinas. – Mano siekis – sukelti reakciją. Ir nesvarbu kokia ji bus – teigiama ar neigiama. Jeigu reakcija bus, vadinasi, mano misija bus atlikta.“

[quote author=“G. Sarapinas“]Manau, kad tai gali tapti vienu įspūdingiausiu pavasario renginių mano gimtajame mieste. Numatoma tikra meno ir mados vakaro sinchronizacija.[/quote]

Bus tapybos, bus ir muzikos

G. Sarapino ir K. L. Lukošiūtės kūrybos darbų paroda „I(k/r)oniškas gyvenimas“, skirta mados kūrėjo Karlo Lagerfeldo atminimui, duris atvers šeštadienį, 15 valandą Kėdainių daugiakultūriame centre.

Renginio metu vyks ypatingas fortepijono koncertas – Balsytė Saulė natomis tapys paveikslą.

„Manau, kad tai gali tapti vienu įspūdingiausiu pavasario renginių mano gimtajame mieste. Nė vienas žiūrovas neliks abejingas, nes numatoma tikra meno ir mados vakaro sinchronizacija“, – žada G. Sarapinas.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video