„Rinkos aikštei“ – respublikinis įvertinimas

 „Rinkos aikštei“ – respublikinis įvertinimas

Kėdainių rajone dirbančių žurnalistų darbai nelieka nepastebėti net ir respublikiniu lygmeniu. Šią savaitę, minint Pasaulinę tuberkuliozės dieną, „Rinkos aikštė“ sulaukė reikšmingo įvertinimo. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) tradiciniame konkurse žiniasklaidai „Rinkos aikštės“ vadovė bei žurnalistė Kristina Kasparavičė tapo laureate. Naujienų portalui rinkosaikste.lt jos parengtas reportažas – laida apie 21-ojo amžiaus iššūkį – tuberkuliozę, pripažintas vienu iš 5 geriausių žurnalistų darbų, paskelbtų Lietuvoje per praėjusius metus užkrečiamųjų ligų tematika.

Konkursas – tradicinis

Šis respublikinis konkursas užkrečiamųjų ligų temomis rašančių ir reportažus bei laidas kuriančių žurnalistų darbams įvertinti rengiamas jau kone visą dvidešimtmetį.

ULAC kartu su Sveikatos apsaugos ministerija, Pasaulio sveikatos organizacijos biuru Lietuvoje ir Visuomenės sveikatos biurų asociacija kasmet išrenka 5 geriausius šalies žurnalistų darbus, kuriais atkreipiamas visuomenės dėmesys į užkrečiamąsias ligas, o minėtos temos įvairiapusiškai nušviečiamos, aktualizuojamos, išsamiai informuojama apie šių ligų prevenciją.

Konkurse dalyvauja nacionalinės ir regioninės spaudos bei interneto žiniasklaidos, televizijos ir radijo žurnalistai, fotožurnalistai bei tinklaraštininkai.

Konkurso laureatės su Lietuvos savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacijos pirmininke Danguole Avižiuviene (iš kairės), gydytoja Irena Pivoriūniene ir JAV diplomatu Viktoru Sidabru.Apdovanojimai – buvusiame vienuolyne

Konkurso laureatų apdovanojimai buvo surengti Vilniaus Arkangelo konferencijų ir meno centre. Šis sumanymas – simboliškas, mat ten, kur dabar įsikūręs Arkangelo konferencijų ir meno centras, kadaise veikė vienuolynas, kuriame gyvenusias vienuoles galima vadinti pirmosiomis Vilniaus gydytojomis, nes jos pačios gamindavo vaistus ir skubėdavo į pagalbą miestiečiams.

Konkurso laureatais tapo:

  • Kristina Kasparavičė, naujienų portalas rinkosaikste.lt,  už reportažą apie 21-ojo amžiaus iššūkį – tuberkuliozę.
  • Ugnė Litvinaitė, žurnalas IQ, už publikacijas temomis, kurios daug kur vis dar yra tabu –  lytinį švietimą ir lytiškai plintančias infekcijas.
  • Valdas Vilūnas, laida vairuotojams profesionalams  „Vairo brolija“, už rūpestį ne tik automobilių reikalais, bet ir lytine sveikata.
  • Sveikatos naujienų portalas „Santaros žinios“ už kitą kampą – publikaciją „Žmogaus papilomos virusas gali sukelti burnos vėžį“.
  • Žurnalas „Prie kavos“ – už dėmesį ŽIV ir kitoms užkrečiamosioms ligoms.

„Nuoširdžiai dėkojame ne tik šiandien apdovanotiesiems, bet ir visiems šalies žurnalistams, kurie domisi ir nelieka abejingi užkrečiamųjų ligų aktualijoms, ypač šiandien, kai vyksta tymų protrūkis ir sulaukiame tiek daug klausimų apie skiepus,“ – sakė žurnalistams apdovanojimus įteikęs ULAC direktorius prof. dr. Saulius Čaplinskas.

Susirinkusiuosius taip pat pasveikino JAV diplomatas, Lietuvos užsienio reikalų ministro patarėjas viešiesiems ryšiams ir saugumui Viktoras Sidabras. Jis priminė apie žiniasklaidos įtakos svarbą kovoje su mitais ir užkrečiamųjų ligų stigmomis.

Žurnalistus sveikino ir Lietuvos savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacijos pirmininkė Danguolė Avižiuvienė.

Įvertinimas – bendro darbo nuopelnas

Apdovanojimą pelnęs K. Kasparavičės reportažas-laida apie tuberkuliozę buvo parengta ir naujienų portale rinkosaikste.lt parodyta praėjusių metų gruodžio mėnesį.

Žurnalistė apie šios ligos protrūkį ir epidemiologinę situaciją Kėdainių rajone kalbėjosi su Kėdainių visuomenės sveikatos biuro direktore Danguole Avižiuviene ir Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro šeimos gydytoja Rima Radavičiene.

„Pelnytas įvertinimas – visos mūsų „Rinkos aikštės“ kūrybinės komandos bei savo kasdieninį darbą dirbančių bei mums informaciją teikiančių puikių medicinos specialisčių, kasdien kovojančių su užkrečiamosiomis ligomis – Danguolės Avižiuvienės ir Rimos Radavičienės nuopelnas.

Šis aukštas respublikinis visų mūsų bendro darbo įvertinimas dar kartą įrodo, kad „Rinkos aikštės“ darbai yra svarbūs ir reikalingi visuomenei, kad žinias ir informaciją mes teikiame profesionaliai“, – sako konkurso laureatė K. Kasparavičė.

[#gallery=1811#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video