Šalinami daugiabučių kiemuose augantys avariniai medžiai

 Šalinami daugiabučių kiemuose augantys avariniai medžiai

Kėdainių mieste jau kurį laiką buvo matyti raudonais dažais pažymėti medžiai – šis žymėjimas reiškia, kad medžių iki vegetacijos pradžios turėtų nebelikti. Šią savaitę prasidėjo daugiabučių kiemuose augančių avarinių medžių šalinimas. Daugiausia didelių ir senų avarinių medžių, kuriuos reikės pašalinti, auga J. Basanavičiaus, Rasos ir A. Kanapinsko gatvėse. Kitose gatvėse bus pjaunami menkaverčiai ir smulkesni medžiai.

Darbai prasidėjo

Kėdainių miesto seniūnija pažymėjo, kad didžiuosius medžių pjovimo darbus reikėtų atlikti iki tol, kol medžiai pradės žaliuoti. Specialistai nustatė, kad Kėdainių mieste dar liko keletas senų, pažeistų, keliančių grėsmę tiek pėsčiųjų, tiek automobilių saugumui medžių. J. Basanavičiaus, Rasos ir A. Kanapinsko gatvėse galima rasti net 10 didelių ir senų avarinių medžių, kuriuos būtina pašalinti. Tai plika akimi matoma ir paprastam žmogui, nereikia nė specialistu būti. Tokius medžius reikia nedelsiant pjauti, nes kai jie sužaliuos, jau gali būti per vėlu. Esant didesniam vėjui šie medžiai gali griūti.

Visi leidimai

Daugiausia kiemuose ir šalia gatvių auga milžiniškų topolių. Juos šalinant reikia pasitelkti ne tik traktorių, bet ir bokštelį, mat medžiai yra labai aukšti. Dėl šių medžių bus kreiptasi į aplinkosaugininkus. Kai kurių medžių pjovimo darbus netgi reikėjo derinti su Kultūros vertybių departamentu.

Taip pat pranešama, kad nors vizualiai kai kurie medžiai gali neatrodyti pavojingi, tačiau jie yra apimti grybo, o aplinkosaugininkai sako, kad jeigu ant medžio auga grybas, reiškia medžio viduje jau yra įsimetęs puvinys. Toks medis yra neprognozuojamas ir gali bet kada virsti. Jis gali dar metus ar dvejus vegetuoti, tačiau per tą laiką gali ir virsti. Kėdainiuose niekuomet medžiai nepridarė žalos, nes buvo laiku pašalinti, laiku apgenėti ar nupjauti.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video