Policija kviečia registruoti turimas vaizdo kameras

 Policija kviečia registruoti turimas vaizdo kameras

Lietuvos policija pradeda naują projektą, kurio esmė – paskatinti gyventojus deklaruoti turimas kameras, kurios fiksuoja viešas vietas. Policijos tikslas – žemėlapyje turėti tašką su kameros vieta ir nuotrauka, kurioje užfiksuotas vaizdas, ką ta kamera filmuoja.

„Policijos turima įranga negali aprėpti kiekvieno kiemo, gatvės ar namo, todėl jūsų prisidėjimas mums labai pagelbėtų. Todėl mes siūlome jums savanoriškai užregistruoti policijoje savo turimą vaizdo stebėjimo kamerą ir prisidėti prie saugios aplinkos kūrimo.

Jūs padėsite policijai efektyviau ir greičiau ištirti nusikaltimus ir teisės pažeidimus ar nelaimingus atsitikimus.

Tirdami nusikalstamas veikas, ieškodami dingusių asmenų ar įvykus ekstremaliai situacijai ar įvykiui, iš anksto žinosime, į ką kreiptis norint gauti svarbią informaciją, kuri gali būti ir pas Jus.

Jūs padėsite savo kaimynams ar kitiems nukentėjusiems asmenims, o gal net išgelbėsite kažkieno gyvybę“, – rašoma pranešime. 

Pranešime taip pat akcentuojama, kad policija nematys, ką fiksuoja jūsų kamera. Tačiau nutikus įvykiui, bus paprašoma įrašo, kurį galimai užfiksavo jūsų vaizdo kamera.

„Registruodami kamerą, jūs neprisiimsite papildomų įsipareigojimų, nepatirsite jokių išlaidų. Jūsų pateikta informacija apie turimą kamerą bus žinoma tik policijai, jūsų duomenys bus saugūs“, – teigiama pranešime.

Kameros registruojamos portale e-policija: https://www.epolicija.lt/vaizdo-kameros

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video