Meras Saulius Grinkevičius atsiribojo nuo savo rėmėjų veiksmų?

 Meras Saulius Grinkevičius atsiribojo nuo savo rėmėjų veiksmų?

Panašu, kad Kėdainių meras Saulius Grinkevičius ir jo atstovaujami Kėdainių liberalai atsiribojo nuo savo ištikimiausių rėmėjų veiksmų.

Išplatino pranešimą

Ketvirtadienio vakarą, likus maždaug 15 minučių iki 19 valandos socialinio tinklo „Facebook“ Kėdainių liberalų paskyroje buvo išplatintas pranešimas: „Belaukiant antrojo rinkimų turo socialiniai tinklai pradeda panašėti į kovų ringą. Kai kurie žmonės savo nusiteikimą prieš vieną ar kitą kandidatą rodo rašydami užgaulius tekstus ar kurdami karikatūras.

Mes atsiribojame nuo įžeidžiančių tekstų ir karikatūrų, kurias žmonės asmeniškai deda ir platina Facebook‘e. Mes nepritariame tokiam elgesiui!

Kėdainių liberalai ir kandidatas į merus Saulius Grinkevičius ne kartą akcentavo, kad rinkiminė kompanija neturi būti purvina. Gerbkime politinius oponentus ir save. Savo nuomonę kviečiame pareikšti kovo 17 dieną balsavimo apylinkėse!”

Atsiribojo nuo savo rėmėjų veiksmų

Ar susimąstėte, ką reiškia toks pranešimas?

Bent jau mano nuomone, akivaizdu, kad tai reiškia ne ką kitą, kaip tai, kad S. Grinkevičius atsiribojo nuo savo ištikimiausių rėmėjų veiksmų.

Nuo tų žinomų ir svarią padėtį bendruomenėje užimančių žmonių, kurie, visais įmanomais būdais siekdami jam padėti laimėti rinkimus, socialiniuose tinkluose dalinosi karikatūromis ir „postais“, žeminančiais S. Grinkevičiaus oponentą Valentiną Tamulį.

O tarp tų rėmėjų, platinusių patyčių persmelktus postus ir juos komentavusių – S. Grinkevičiaus artimiausios aplinkos žmonės: Vitalis Vidikas (Kalius) – Kultūros premijos laureatas, kultūros laidų dalyvis ir išties ypatingai gražių ir aukšto lygio kultūrinių renginių organizatorius, jo žmona Valerija Vidikienė – mero padėjėja, jo dešinioji ranka, Lolita Staniulytė – šį pranešimą išplatinusios liberalų partijos narė, Kėdainių profesinio rengimo centro (PRC) darbuotoja, Elvina Belousovaitė – savivaldybės administracijos direktoriaus Ovidijaus Kačiulio sekretoriato vadovės dukra, Daumantai LT darbuotojai Irmantas Buivyčius, Tadas Kacevičius, Darius Bagdonavičius.

S. Grinkevičius šiuo pareiškimu nusisuko ir nuo kitų įtakingų savo rėmėjų, besidalinusių įžeidžiančiais tekstais ir karikatūromis.

Jis atsiribojo nuo Egidijos Užtupienės – kultūrininkės, ypatingos auros Daugiakultūrio centro darbuotojos. Nuo vienas iš kilniausių idėjų propaguojančio LIONS moterų klubo vienų iš įkūrėjų Sigitos Skarupskienės ir Vaidos Staliorienės. Nuo augančio BNI verslo klubo narių, Kėdainių krašto verslininkų Liudo Labunsko ir Audriaus Stašaičio bei tam pačiam klubui priklausančio, geriausio rajone nekilnojamojo turto brokerio Giedriaus Balčiūno.

Atsiribojo nuo švietimo įstaigai vadovaujančio ugdytojo, visuomenės procesų tyrinėtojo, intelektualaus laisvės idėjų skleidėjo Henriko Vaicekausko ir kitų ugdytojų: PRC dėstytojos Nijolės Petrusevičienės, to paties PRC darbuotojos Idalijos Navajauskienės, socialinės darbuotojos Andželikos Jašinskienės.

Meras tokiu savo pareiškimu nugarą atsuko ir aukščiausiam „Metų moters“ apdovanojimui nominuotai daugiavaikei mamai Laurai Venzlauskienei, Ūkininkų sąjungos atstovei Jūratei Jodeikienei, verslininkei bei ūkininkei Virginijai Vaitelienei, fotografėms Daivai Amalevičienei bei Ramunei Paslauskaitei, visuomenės nuomonės formuotojai Rasai Velykienei, gydytojai Irenai Leškienei bei kitiems mažiau žinomiems kėdainiečiams.

O galėjo būti viskas kitaip…

O išties galėjo būti viskas kitaip. Kadangi visus šiuos įžeidinėjimus ir žeminimus skleidė S. Grinkevičiaus artimiausios aplinkos žmonės, būtų užtekę liberalams ar pačiam S. Grinkevičiui jų paprašyti viso to purvo neskleisti.

Be to, jei šiam procesui pažengus vietoj atsiribojimo pareiškimo S. Grinkevičius ir jo liberalai tiesiog būtų išplatinę prašymą – neskleisti įžeidžiančių tekstų ir karikatūrų bei visa tai išimti iš socialinių tinklų, tuomet išties būtų galima patikėti, kad nuoširdžiai kviečiama gerbti tiek politinius oponentus, tiek save.

Oponentas ir jo komanda į įžeidimus neatsakinėja

Tuo tarpu S. Grinkevičiaus oponentas V. Tamulis, kuriam daugiausiai ir adresuojami visi įžeidinėjimai, sako į socialiniuose tinkluose kilusią patyčių bangą tiesiog nesiveliantis: „Nei aš, nei mano komanda į jokius įžeidinėjimus neatsakinėjame. Mus į rajono tarybą išrinko žmonės už mūsų darbus. O tie, kas tyčiojasi socialiniuose tinkluose… Ką gi, jie taip pasirinko užpildyti savo dienas.

Akivaizdu, kad bijomasi permainų, kad yra prarastas dalies žmonių pasitikėjimas. Matyt todėl kitaip savo kandidato vertės ir pranašumo įrodyti nebegalintys šalininkai ėmėsi tokių negarbingų priemonių.

Labai gaila, kad supriešinama bendruomenė ir vienų pasirinkimas yra iškeliamas aukščiau už kitų ar vertinamas kaip geresnis.

Neatsiriboju nei nuo vieno žmogaus: nei nuo tų, kurie mane palaiko, nei nuo tų, kurie manęs nepalaiko. Visi žmonės yra svarbi miesto, rajono bendruomenės dalis.

Tikiu, kad kai kurie į tų įžeidžiančių tekstų ir karikatūrų dalijimąsi socialinėje erdvėje įsivėlė netyčia ir nesuprato ką daro.

Mus išrinko už mūsų stiprią komandinę dvasią ir aš neleisiu savo komandai verkšlenti dėl kiekvienos karikatūros ar įžeidimo.“

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video