Ruošiasi skelbti epidemijos pabaigą

 Ruošiasi skelbti epidemijos pabaigą

Nacionalinio visuomenės sveikatos biuro Kėdainių skyrius informuoja, kad sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Kėdainių rajone nuo 5-osios metų savaitės nuosekliai mažėja ir 7-ąją metų savaitę jau buvo mažesnis už epideminį ir siekė 87,67 atvejo /10 000 gyventojų per savaitę (6-ąją metų savaitę rodiklis buvo 120,71 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę).

Susirgimai gripu praeitą savaitę sudarė 7,6 proc. visų susirgimo atvejų (ankstesnę savaitę buvo 17,7 proc.). Iš viso rajone buvo užregistruoti 375 susirgimai ŪVKTI (ankstesniąją savaitę – 460) ir 31 gripo atvejis (6-ąją metų savaitę – 99). Vaikai 0–17 m. sudarė 52,7 proc. susirgusiųjų.

Į VšĮ Kėdainių ligoninę dėl gripo kreipėsi 2 asmenys. Vienas iš jų buvo hospitalizuotas. Atsižvelgiant į tai, kad sergamumas gripu ir ŪVKTI jau tris savaites iš eilės nuosekliai mažėja ir sergamumo rodiklis yra mažesnis už epideminį, Nacionalinio visuomenės sveikatos biuro Kėdainių skyrius rekomenduoja rajono savivaldybėje skelbti gripo epidemijos pabaigą.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video