Vyks debatai tarp kandidatų į mero postą

 Vyks debatai tarp kandidatų į mero postą

Iniciatyva „Žinau, ką renku“ organizuoja kandidatų į mero postą debatus, kurie vyks vasario 21 d. 18:30 val. Kėdainių daugiakultūriame centre, Senosios Rinkos a. 12. Iniciatyva veikia nešališkai, todėl debatuose dalyvauti kviečiami visi kandidatai.

Savo dalyvavimą jau patvirtino Valentinas Tamulis (Visuomeninis rinkimų komitetas „Valentino Tamulio komanda – mūsų krašto sėkmei“), Tomas Bičiūnas (Lietuvos socialdemokratų partija), Saulius Grinkevičius (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis), Viktoras Gruzdevas (išsikėlė pats), Ignas Jankauskas (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai), Dangiras Kačinskas (Darbo partija), Karolina Štelmokaitė (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga). Debatus moderuos žurnalistė Roberta Tracevičiūtė.

Artėjant 2019 m. savivaldos rinkimams Kėdainių rajono gyventojai vėl rinks savo atstovą. Šiemet Kėdainių rajono savivaldybėje rinktis reikės net iš 7 kandidatų. Kaip ir kaskart prieš rinkimus visi kandidatai kalba apie nuveiktus darbus ir dalija pažadus rinkėjams, todėl išsirinkti nėra lengva.

Siekiant padėti apsispręsti, kuris kandidatas yra išmaniausias, nacionalinis politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ kviečia gyventojus į priešrinkiminius debatus, kuriuose kandidatai į merus diskutuos aktualiomis temomis, atsakys į rinkėjų klausimus, viešai pristatys savo įsipareigojimus.

Iniciatyva „Žinau, ką renku“ – tai nešališkas politikos stebėsenos tinklas, kuris vykdo priešrinkiminę stebėseną nuo 2014 metų, siekdamas, kad rinkėjai aktyviai ir sąmoningai dalyvautų rinkimuose bei sustiprėtų informuotas dialogas tarp politikų ir rinkėjų. Tuo tikslu organizuojame priešrinkiminius debatus 57 savivaldybėse bei sudarome galimybę rinkėjams tiesiogiai užduoti klausimus kandidatams į merus virtualioje platformoje www.zinaukarenku.lt. 2019 m. iniciatyvos veiklą įgyvendinti padeda programos Erasmus+ projektas.

Daugiau informacijos apie renginį: https://www.facebook.com/events/322651065036264/

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video