Kiekvienas gali susikurti ir pasiekti savo „Dakarą“ (GALERIJA)

 Kiekvienas gali susikurti ir pasiekti savo „Dakarą“  (GALERIJA)

Kur nuveda noras, svajonė, užsispyrimas, kantrybė, ištvermė ir 10 000 valandų darbo? Kaip tai sukoncentruoti vienam tikslui pasiekti? Ir kodėl tai rūpi mūsų kraštietei Jolantai Blažytei?

Rajono mokyklose tęsiasi verslininkės VIKONDOS valdybos pirmininkės Jolantos Blažytės organizuojami susitikimai su įžymiais žmonėmis. Kartą savo sėkmę „pagavę“ ir gyvenime vis naujus tikslus sau nuolat keliantys žmonės svečiuojasi rajono mokyklose ir savo patirčių receptus dalina jaunimui. Vasarį Kėdainiuose lankosi Benediktas Vanagas. Verslininkė ir lenktynininkas įtikino moksleivius, kad viską, ko trokšti, galima pasiekti.

Viešėdama rajono mokyklose kraštietė Jolanta Blažytė ieško žibančių ir žingeidžių mokinių akių.Sėkmė „neegzistuoja“

Pasak profesionalaus lenktynininko Benedikto Vanago, sėkmė neegzistuoja. Tai yra rezultatas kiekvieno asmens įdėto triūso ir darbo siekiant savo svajonės.

„Daugiau kaip 30 procentų sėkmės priklauso nuo užsispyrimo. „Atkaklumas siekiant savo  svajonių yra galingas variklis, – teigia ne vieną asmeninį ir profesinį tikslą pasiekusi verslininkė Jolanta Blažytė. – Tai, kiek konkretus žmogus yra užsispyręs eiti ir siekti savo tikslo, ir yra geriausia motyvacija, kuri slypi pačiame žmoguje.“

„Jeigu kažkas gali jus lengvai perkalbėti, atkalbėti nuo jūsų svajonės, tai reiškia nesate pakankamai užsispyręs ir galite net nepradėti“, – susitikimuose su Krakių Mikalojaus Katkaus ir Šėtos gimnazistais akcentavo atkakliai užsispyręs lenktynininkas Benediktas Vanagas.

10 000 valandų taisyklė

Iki profesionalumo ilgas kelias. Einant jo link reikės praleisti 10 000 valandų – tokia yra lenktynininko patikrinta formulė, kurią jam vaikystėje atskleidė treneris. Lengvai galima pasiskaičiuoti, kiek reikia metų, kad būtum profesionalas kažkurioje srityje. „Pavyzdžiui, jei maksimaliai savo pomėgiui dabar galite skirti po 2 valandas per dieną, reiškia profesionalu tapsite maždaug po 15 metų“, – siekiantiems tikslų mokiniams sakė ne vieną „Dakaro“ bekelę įveikęs B. Vanagas.

Akys turi žibėti

Svečiuodamasi rajono mokyklose Jolanta Blažytė džiaugiasi žingeidžiomis mokinių akimis. „Kai pamatau žibančias mokinių akis, esu rami, kad valstybė – saugiose rankose. Mokiniai užduoda išmintingus, gilius klausimus apie ateitį, prasmę, asmeninius tikslus“, – apibendrina savo patirtį švietimo įstaigose koncerno VIKONDA valdybos pirmininkė Jolanta Blažytė. Ji tvirtai įsitikinusi, kad sėkmingus ir išmintingus žmones reikia kviesti į mokyklas dabar, kai mokiniai daro pasirinkimus. Taip galima sustiprinti jų svajones arba padėti nuspręsti, kokiu keliu sukti.

Bendra idėja

Benediktas Vanagas stiprina Lietuvos valstybingumą: populiarina mūsų tautos ženklą Vytį, vysto tarpvalstybinius santykius su Lenkija, yra Lietuvos kariuomenės ambasadorius, sporto diplomatas. Savo žinias ir laiką investuoja į Lietuvos ateitį – jaunimą.

„Lietuva toks mažas taškelis visoje planetoje. Kad jame būtų miela ir prasminga gyventi, reikia mūsų visų pastangų ir darbo“, – sako J. Blažytė taip pat dalį savo asmeninio laiko skirianti socialinėms iniciatyvoms.

„Raginu vaikus neišvažiuoti „parduoti savo raumenų“ iš Lietuvos“, – pokalbyje mecenatei antrino B. Vanagas.

Legendinis lenktynininkas ir verslininkas dar kartą atvyks į Kėdainius. Vasario 20 dieną jis lankysis Josvainių gimnazijoje.

Sausio mėnesį J. Blažytės kvietimu įkvepiančias pamokas Akademijos ir Šviesiojoje gimnazijose jaunimui vedė fotomenininkas Marius Jovaiša.

[#gallery=1737#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video