Karantinas mokyklose tęsiasi

 Karantinas mokyklose tęsiasi

Gripo epidemija Kėdainių rajone ir toliau tęsiasi. Tačiau praėjusią savaitę sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) nors ir išliko aukštas, tačiau buvo jaučiamos mažėjimo tendencijos.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kėdainių skyrius praneša, kad sergamumas gripu ir  ŪVKTI Kėdainių rajone sumažėjo ir 5-ąją šių metų savaitę buvo 156,98 atvejo /10 000 gyventojų per savaitę (4-ąją metų savaitę rodiklis buvo 215,06 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę).

Susirgimai gripu praeitą savaitę sudarė 17,9 proc. visų susirgimo atvejų (ankstesnę savaitę buvo 14,9 proc.). Iš viso rajone buvo užregistruoti 727 susirgimai ŪVKTI (ankstesniąją savaitę – 847) ir 130 gripo atvejų (4-ąją metų savaitę –149). Vaikai 0–17 m. sudarė 55,2 proc. susirgusiųjų. VšĮ Kėdainių ligoninėje gydoma 15 gripu susirgusių vaikų.

Praėjusią savaitę Kėdainių rajone dėl didelio mokinių sergamumo ŪVKTI ir gripu buvo uždarytos kone visos rajono mokyklos. Ugdymo procesas nevyko 15 iš 17 bendrojo ugdymo įstaigų.

Šią savaitę daugelis rajono mokyklų jau atnaujino ugdymo procesą, tačiau 6 iš jų pirmadienį vis dar buvo paskelbusios karantiną. Kai kuriose jų pamokos vykti turėtų pradėti šią savaitę, kai kurios karantiną tęs iki vasario 11 d.

Josvainių gimnazija ugdymo procesą šį pirmadienį atnaujino, tačiau jau nuo antradienio vėl skelbia karantiną, kuris truks iki vasario 11 d.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video