A. Pocevičiaus vardo turnyre – beveik 400 dalyvių

 A. Pocevičiaus vardo turnyre – beveik 400 dalyvių

Kėdainių arenoje net dvi dienas vyko Tarptautinis pasaulio čempiono Arimanto Pocevičiaus vaikų ir meistrų dziudo turnyras, kuriame susirėmė 370 sportininkų iš Nyderlandų, Norvegijos, Ukrainos, Rusijos, Lenkijos, Latvijos ir, žinoma, Lietuvos.

[quote author=“I. Bolisas“]Arimantas – legenda, pavyzdys, kuriuo turi sekti sportininkai, norintys daug nuveikti šiame sporte.[/quote]

Pirmąją dieną ant tatamių susigrūmė U-14, U-16 vaikinai ir merginos bei meistrai. Antrąją renginio dieną jėgas išbandė jaunesnieji kovotojai – vyko U-8, U-10 ir U-12 grupių kovos.

Sekėsi ir svečiams, ir šeimininkams

Pirmą kartą A. Pocevičiaus – daugkartinio pasaulio ir Europos dziudo meistrų čempiono – garbei surengtame turnyre Kėdainių sporto centrui ir dziudo klubui „Mes esam“ atstovavo 27 dziudoistai, skirtingose amžiaus ir svorio kategorijose puošęsi įvairių spalvų medaliais.

U-14 amžiaus grupėje, savo svorio kategorijoje antrąją vietą iškovojo Nerija Juodrytė, U-16 trečiąją – Kamilė Marcinkevičiūtė. U-14 vaikinų grupėje bronzos medaliai atiteko broliams Iričiams – Devranui ir Denisui.

Dziudo meistrų varžybose dziudo klubo „Mes esam“ garbę gynė keturi sportininkai ir visi jie lipo ant pjedestalo. Moterų čempione tapo Veronika Majauskienė, vyrų – Indrius Bolisas ir Aidas Paulauskas, o Armandas Šmigelskis iškovojo sidabro medalį.

Antrąją dieną U-8 grupėje čempionais tapo Emilis Siutilas ir Pijus Pranevičius. Antri pasirodymus baigė Aronas Majauskas ir Danielius Bolisas.

U-10 mergaičių grupėje čempione tapo Elinga Kalinaitė, o berniukų grupėje bronzos medalį kabinosi Lukas Kozins. Antrąją vietą savo svorio kategorijoje iškovojo Urtė Balevičiūtė, trečiąją – Emilija Poškevičiūtė.

U-12 grupėje antrosiomis vietomis džiaugėsi Evelina Maršalkaitė ir Ūla Kotinskaitė, trečiosiomis – kėdainiečiai Aretas Jasaitis ir Austėja Vanžotaitė.

Prireikė… Kauno klinikų

Turnyro metu svorio kategorijoje + 100 kg čempionu tapęs dziudoistas, kėdainiečių garbę gynęs A. Paulauskas patyrė traumą, po kurios buvo išgabentas į Kauno klinikas.

„Klubo vardu norime padėkoti operatyviai ir profesionaliai veikusiems skubios medicinos pagalbos specialistams Justui Biviliui bei Joanai Janišauskaitei, – kalbėjo renginį organizavusio Kėdainių dziudo klubo „Mes esam“ prezidentas Indrius Bolisas. – Vis dėlto čia yra sportas ir jame nutinka visko.“

Taps tradiciniu

Tiesa, pats renginio „kaltininkas“ – A. Pocevičius – ant tatamio šįkart nelipo: daugkartinis čempionas galėjo pabūti garbės svečiu.

„Jis per gyvenimą jau atsikovojo. Laikas pailsėti. Turi augti naujos kovotojų kartos. Arimantas – legenda, pavyzdys, kuriuo turi sekti sportininkai, norintys daug nuveikti šiame sporte, – neabejoja I. Bolisas. – 120 procentų esu patenkintas renginiu. Aišku, dalyvių norėtųsi daugiau, bet juk tai – tik pirmasis turnyras. Tikiu, kad ateityje renginys išaugs – kolegos tiek iš Lietuvos klubų, tiek iš užsienio šalių apie šią dziudo šventę Kėdainiuose atsiliepė puikiai. Noriu pasveikinti klubo „Mes esam“ sportininkus ir juos ruošusius trenerius – Emą Butkevičiūtę bei Arimantą ir Renaldą Pocevičius. Jau dabar pradėsime pasiruošimą kitų metų tarptautiniam pasaulio čempiono A. Pocevičiaus vaikų ir meistrų dziudo turnyrui. Mes, dziudoistai, turime kuo didžiuotis. Ir Kėdainių miestas turi kuo didžiuotis. Kaip yra pasakęs vienas kolega: reikia šlovinti gyvuosius rengiant tokius turnyrus, o ne jau išėjusius Anapilin.“

Kėdainių dziudo klubo „Mes esam“ prezidentas akcentavo: be supratingų rėmėjų tokia dziudo šventė Kėdainių arenoje nebūtų įvykusi: „Norisi padėkoti partneriams, kurie padėjo mums sukurti tokį puikų renginį: Kėdainių dziudo klubui, sporto centrui, rajono savivdaldybės administracijai. Rėmėjams – UAB „Fortera“, UAB „LINĖJA transport“,  „Stihl – MB Deisvėja“, UAB „Rąstinukai Jums“, UAB „Jupojos technika“, UAB „Geri dviračiai“, UAB „Tvarus miškas“, labdaros ir paramos fondui „Viltis–Vikonda“, UAB „Technika miškui ir sodui“, UAB „Pelėdos baldai“.“

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video