Kelią susiremontavo savo lėšomis

 Kelią susiremontavo savo lėšomis

Kėdainiuose šį mėnesį buvo sutvarkytas dar vienas miesto žvyrkelis. Nedidelis keliukas, vedantis į  Kauno gatvės gyvenamųjų namų, pažymėtų 30–38 numeriais, rajoną buvo paklotas nauja smulkinto asfalto danga. Tiesa, šį kartą minėto rajono gyventojai už kelio remontą turi būti dėkingi ne valdiškoms įstaigoms, o savo kaimynui, kuris kone vieno kilometro ilgio kelio atkarpą sutvarkė savo iniciatyva bei dargi už savo lėšas.

„Daugybę metų žmonės į savo namus šiuo keliuku dardėdavo per žvyrkelio duobes, kurių čia tikrai paprastai niekada netrūkdavo. Sausesniu oru nuo kelio nuolat nešdavosi dulkės, tad nepatogumų,  kelionė iš ar link namų, nors ir neilga, sukeldavo nemažai nepatogumų. Vėliau seniūnija patvarkė mums tą keliuką, pažvyravo, išlygino, ačiū jiems už tai. Tačiau vis vien žvyrkelis lieka žvyrkeliu. Tad reikėjo spręsti, ką daryti, kad situacija keistųsi“, – sako Kauno g. keliuko tvarkymo iniciatorius kėdainietis Mindaugas Dvelys.

Verslininkas, bendrovės „Minvalda“ savininkas ir vadovas M. Dvelys iš savo įmonės biudžeto minėto kelio remontui skyrė kone 14 tūkst. eurų.

Kelio, kurio ilgis maždaug 850 metrų, tvarkymo darbus atliko VĮ „Kelių priežiūra“ Kėdainių kelių tarnyba.

„Palankiai susiklosčius aplinkybėms, kai turėjau progą nusipirkti malto asfalto, nusprendžiau, kad delsti negalima, reikia kuo skubiau veikti ir kelią, vedantį namų link, tvarkytis savo iniciatyva, nes vėliau šios medžiagos gauti būtų buvę gana sudėtinga. Pamanėme, kad kreiptis į valdžios įstaigas dėl šio kelio asfaltavimo neverta, nes tai kainuotų per daug laiko ir niekas neduotų garantijų, ar apskritai kada nors mums tą keliuką išasfaltuotų. O dabar štai jau turime rezultatą – kelias buvo išlygintas ir padengtas smulkinto asfalto danga, suvoluotas ir dabar yra lygus, nedulkantis, tad džiaugiasi visi juo besinaudojantys. O pinigai yra uždirbami, džiugu, kad jie buvo investuoti į visos bendruomenės nevienadienį patogumą“, – kalba M. Dvelys.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video