Pelėdnagiuose vedamos dujos

 Pelėdnagiuose vedamos dujos

Pelėdnagių kaime prasidėjo intensyvūs darbai. Čia tiesiami dujotiekio vamzdžiai. Dar šiais metais gamtines dujas turės tiek gyvenantys daugiabučiuose, tiek individualiuose namuose.

Darbų daug

„Iš tiesų darbų numatyta tikrai daug. Pelėdnagiuose dirba dvi įmonės – vilniečių ir telšiškių. Darbai pradėti ties seniūnijos pastatu ir bus baigti Ašarėnos gatvėje. Visi pelėdnagiškiai savo būstuose turės galimybę turėti gamtines dujas. Šiuo metu vyksta žemės kasimo darbai. Ten bus klojami dujotiekio vamzdžiai. Šie darbai turėtų būti baigti dar lapkričio mėnesį, o tada liks tik prijungti dujas vartotojams. Šiandien galiu pasakyti, kad darbai vyksta tikrai sparčiai, kokybiškai, taip, kaip numatyta sutartyse“, – sakė vykdomus darbus apžiūrėjęs Pelėdnagių seniūnas Edvinas Pagirskas.

Ardomi takeliai

Seniūnas atkreipė dėmesį į tai, kad atliekant dujotiekio tiesimo darbus bus ardomi pėsčiųjų takai.
„Kaip gyventojai turbūt ir pastebėjo, dujotiekis V. Koncevičiaus gatvėje bus tiesiamas po pėsčiųjų takais. Linija eis tiesiai iki Ašarėnos gatvės galo. Noriu gyventojus nudžiuginti, kad kai tik bus nutiestas dujotiekis, mes ne tik tekelius sutvarkysime, bet juos atnaujinsime. Takeliai bus sutvarkyti iš esmės – bus sudėtos trinkelės, kurios ne tik pagražins miestelio vaizdą, bet ir bus patogios, kokybiškos“, – apie numatomus darbus pasakojo Pelėdnagių seniūnas.

Klius ir Pašiliams

Kadangi „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) yra pelno siekianti bendrovė, dujos bus vedamos ne tik Pelėdnagių gyvenvietei, bet ir kitapus Ašarėnos tvenkinio esantiems Pašiliams. Taip nusprendė pati bendrovė, atsižvelgdama į seniūnijos ir bendruomenės pageidavimus bei rekomendacijas.  

„Pašilių sodai yra suskirstyti į bendrijas. Šiuo atveju dujofikacija prasidės „Chemikų“ bendrijos soduose. Pašiliuose išties gyvena labai daug žmonių, tad nenuostabu, jog auga ir jų poreikiai. Matome, kad registruotų žmonių skaičius auga kaip ant mielių. Dabar nuolat ten gyvena net keli šimtai gyventojų. Ir jų kasmet daugėja. Žmonės nori sutvarkytų kelių, nori patogumų. Naujiena yra ta, kad sodininkai, o tiksliau, soduose gyvenantys žmonės turės galimybę prisijungti dujas, mat į sodus bus nutiesta linija iš Pelėdnagių pro Ašarėnos tvenkinį. Tai bendrovė jau patvirtino“, – paaiškino E. Pagirskas.

Dar šiemet

„Dujas turės visų „Chemikų“ bendrijų sodininkai, bus įvesta į kiekvieną gatvelę. Sodininkai, norintys įsivesti dujas, turi kreiptis į bendrijos pirmininką. Šis paaiškins, kokių veiksmų reikia imtis toliau. Norint tapti nauju vartotoju reikės rašyti prašymą, pildyti dokumentus. Viską čia organizuoja bendrovė „ESO“, – dėstė E. Pagirskas.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video