Tryliktąjį kartą apdovanotas Metų mokytojas (FOTOGALERIJA)

 Tryliktąjį kartą apdovanotas Metų mokytojas (FOTOGALERIJA)

Šiandien Kėdainių miesto Rotušėje Tarptautinės mokytojų dienos proga jau tryliktąjį kartą apdovanotas geriausias Metų mokytojas. Šiemet juo tapo Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazijos pradinio ugdymo mokytojas metodininkas Linas Vilčinskas.

Nesitikėjo būti laureatu

Anot pedagogo, gauti Metų mokytojo titulą jis tikrai nesitikėjo, tačiau pasidomėjus, ar jautėsi jo nusipelnęs, Linas tikino, jog šio titulo nusipelnė kone kiekvienas savo darbą mylintis mokytojas.

„Kiekvienas savo darbą mylintis ir nuoširdžiai jam atsidavęs mokytojas nusipelnė šio titulo. Tikiu, jog ir jie ateityje bus pagerbti tokiu garbingu apdovanojimu. Blogų mokytojų nebūną, – sakė L. Vilčinskas, – tiesiog galbūt ne visiems lemta jais tapti. Na, o aš stengiuosi dirbti savo darbą… Kažkas pavyko, kažkas galbūt ir nelabai. Ačiū komisijai, kuri nusprendė, jog buvau to labiausiai vertas. Tikrai tokio įvertinimo nesitikėjau.“

Vadina save imigrantu

Jau dvidešimtmetį mokytojaujantis L. Vilčinskas į Kėdainius atvyko iš Vilkaviškio ir sakosi džiaugiąsis, jog likimas jį nubloškė ne kur kitur, o į Kėdainius, nes čia jis sukūrė šeimą, surado ištikimų draugų ir darbą, kuris nepaliaujamai jį skatina žengti pirmyn ir tobulėti.

„Nors esu imigrantas, – juokėsi L. Vilčinskas, – tačiau džiaugiuosi, jog gyvenu ir dirbu būtent Kėdainiuose. Čia aš radau viską, kas yra geriausia. Tai – mano šeima, draugai, kolegos, darbas.“

Devyni pretendentai

Nuo 2006 metų vykstančiuose Metų mokytojo rinkimuose šiemet į geriausiojo mokytojo titulą pretendavo devyni kandidatai: Kėdainių lopšelio-darželio ,,Aviliukas“ ikimokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė Audronė Gailiuvienė, Krakių gimnazijos kūno kultūros mokytojas metodininkas Robertas Kaselis, LSU Kėdainių ,,Aušros“ progimnazijos chemijos ir biologijos vyresnioji mokytoja Agnė Kučmienė,  Kėdainių šviesiosios gimnazijos kūno kultūros vyresnysis mokytojas Dainius Leikauskas, Kėdainių lopšelio-darželio ,,Pasaka“ ikimokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė Rasa Simonavičienė, Josvainių gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Sniežana Slavinskienė, Kėdainių lopšelio-darželio ,,Žilvitis“ meninio ugdymo mokytoja metodininkė Jolanta Tijušienė ir Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazijos pradinio ugdymo mokytojas metodininkas Linas Vilčinskas, kuris ir tapo Metų mokytoju.

Pagerbti ir ankstesni laureatai

Po apdovanojimų miesto Rotušėje visa švietimo bendruomenė buvo kviečiama į Kėdainių areną, kur vyko ne tik šventinis koncertas profesinės dienos proga, tačiau buvo pagerbti ir nuo 2006–ųjų Metų mokytojo vardą pelniusieji mokytojai. Jiems įteikti garbės ženklai už nuopelnus. Tai – Virginija Savickienė, Renoldas Klimavičius, Rimvydas Proscevičius, Laima Railienė, Irena Ūsienė, Rasa Baltušytė, Rasa Rugelienė, Regimantas Abarius, Daiva Ivaškevičienė, Audronė Pečiulytė, Diana Šilkaitienė, Vaidas Grišinas.

Koncertinę programą arenoje atliko Aistė Lasytė ir Česlovas Gabalis, orkestras „VILNIUS SINFONIETTA“, vadovaujamas charizmatiškojo dirigento Vytauto Lukočiaus, ir ritmo grupės muzikantai.

Plačiau – antradienio „Rinkos aikštėje“.

[#gallery=1580#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video