Kėdainiečiams – trys geltonieji autobusiukai

 Kėdainiečiams – trys geltonieji autobusiukai

Jau tapo tradicija, kad kiekvieną rugsėjį rajono mokyklos pasitinka su papildytu geltonųjų autobusiukų parku. Rajono savivaldybės Švietimo ir kultūros skyriaus vedėjo Juliaus Lukoševičiaus teigimu, šiemet Kėdainius pasieks trys mokykliniai autobusiukai, kurie bus perduoti Dotnuvos, Labūnavos pagrindinėms mokykloms ir Kėdainių specialiajai mokyklai. Pernai Kėdainiams buvo skirtas vienas autobusiukas. Jis buvo perduotas Josvainių gimnazijai.

Nupirko gerokai daugiau

Šiemet Švietimo ir mokslo ministerija iš ES investicijų lėšų skyrė 6,34 mln. eurų ir nupirko rekordinį geltonųjų autobusiukų skaičių. Tai net 75 autobusais daugiau nei praėjusiais metais. Jau visai netrukus 157 autobusiukai, vežiosiantys vaikus į mokyklas, pasieks šalies savivaldybes. Jais galės naudotis apie 26 tūkst. mokinių.

Remiantis LR Švietimo ir mokslo ministerijos pateikta informacija, nauji autobusiukai bus skirti vežioti mokinius iš reorganizuotų, likviduotų ir pertvarkytų mokyklų kaimuose ir miesteliuose, gyvenančius toliau kaip 3 km, taip pat priešmokyklinio ugdymo, specialiųjų poreikių turinčius mokinius.

[quote author=“Aut. past.“]Geltonųjų autobusų projektas Švietimo ir mokslo ministerijos vykdomas jau 18 metų ir iš viso mokykloms perduota 1 060 autobusiukų.[/quote]

Paskutinis atkeliaus lapkritį

Autobusai į mokyklas išriedės trimis srautais: 50 autobusų savivaldybėms buvo perduota praėjusį ketvirtadienį vykusios perdavimo šventės metu, dar tiek pat autobusų bus atiduota mokykloms rugsėjo mėnesį ir dar 57 autobusai į mokyklas atriedės lapkritį.

Kaip informavo J. Lukoševičius, Dotnuvos pagrindinę mokyklą autobusiukas pasiekė praėjusią savaitę, Labūnavos pagrindinę mokyklą pasieks spalio 31-ąją, o Kėdainių specialiąją mokyklą – lapkričio 28–30 dienomis.

LR Švietimo ir mokslo ministerija informuoja, jog visi mokykliniai autobusai turi 19 vietų. Didesniam saugumui užtikrinti juose įrengti ES standartus atitinkantys užvedimą blokuojantys alkotesteriai. Iš 157 autobusų 74 atnaujins esamą mokyklinių autobusų parką ir pakeis jau netinkamus naudoti.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video