Dalyvavo piligriminiame žygyje

 Dalyvavo piligriminiame žygyje

Šėtos parapijos Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Robertas Skrinskas jau antrus metus miestelio gyventojus bei svečius pakvietė į jau tradicija tampantį piligriminį dviračių žygį. Pirmąjį kartą žygio maršrutas dviratininkus vedė prie poeto Adomo Jakšto gimtinės, o šiemet – į Dievo Tarnaitės Adelės Dirsytės gimtinę.

Žygyje dalyvavusi Šėtos seniūnė Danutė Mykolaitienė pasidžiaugė ne tik žygyje vyravusia puikia ir šilta atmosfera, bet ir tuo, kad žygyje šiemet pirmą kartą dalyvavo ir kėdainietis, kuris kartu su šėtiškiais įveikė visą maršrutą.

Tuo tarpu Šėtos parapijos klebonas apgailestavo, jog šie metai jam nebuvo itin sėkmingi, mat lūžo dviračio vairo plieninė ašis, tad su dviračiu draugu teks atsisveikinti.

Tiesa, R. Skrinskas dėkoja maloniam kėdainiečiui, kuris ne tik susidomėjo jo organizuojamu žygiu, bet ir nesėkmės akimirką parvežė namo.

„Jei nusipirksiu dviratį, kitąmet ir vėl organizuosiu žygį“, – šypsojosi klebonas.

O štai paklaustas, kuo, jo manymu, tokie renginiai naudingi miestelio žmonėms, kunigas užtikrino: „Jie suburia, vienija ir supažindina žmones, o sportas teikia sveikatą. Kita vertus, Adelė Dirsytė yra garsi visame pasaulyje dėl savo maldaknygės, kuri yra išversta į daugelį kalbų. Taigi toks žygis kartu yra ir tautos atminties palaikymas.“

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video