Sutvarkyta kelio atkarpa nuo Labūnavos iki Kauno rajono

 Sutvarkyta kelio atkarpa nuo Labūnavos iki Kauno rajono

Ne vienerius metus vairuotojų pasipiktinimą kėlusi kelio atkarpa tarp Labūnavos gyvenvietės ir Kauno rajono ribos šią vasarą pagaliau sulaukė kelininkų technikos. Aptrupėjęs, sulūžusio asfalto ir duobių pilnas kelio ruožas buvo intensyviai rekonstruojamas. Ir dabar ši kiek didesnė nei kilometro atkarpa nė iš tolo neprimena pasibaisėtinos būklės kelio, kuriame sunkiai beprasilenkdavo du priešpriešiais vykstantys automobiliai.

Atliko laiku

Valstybinės reikšmės rajoninio kelio Nr. 1906 Aukštutiniai Kaniūkai–Babtai–Labūnava–Kėdainiai ruožo nuo 29,84 iki 31,00 km rekonstravimo sutartis pasirašyta 2017 m. lapkričio 22 d., o pagal sutartį minėtame kelio ruože rekonstravimo darbai turėjo būti baigti iki 2018 m. rugpjūčio 22 d. Taigi, kelininkai savo darbą atliko anksčiau nei numatyta sutartyje.

Sunku prasilenkti

Siaurame ištrupėjusiais kraštais asfalto dangos ruože būdavo labai sunku prasilenkti dviem transporto priemonėms, todėl vairuotojams tekdavo trauktis į žvyruotą kelkraštį, kuris daugelyje vietų buvo duobėtas.

Darbininkai praplatino kelią, šalia jo suformavo griovius, nuskuto seną asfalto dangą ir išliejo naują dangą. Darbus atliko AB „Kauno tiltai“. Rekonstrukcija buvo finansuojama iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų. Tam skirta 570 tūkst. 130 eurų.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video