Betoniniuose spąstuose įkliuvusius gyvūnus gelbėja žmonės

 Betoniniuose spąstuose įkliuvusius gyvūnus gelbėja žmonės

Vilainių seniūnijos Aristavėlės kaime esanti Aristavėlės užtvanka – tikri betoniniai spąstai gyvūnams. Štai praėjusią savaitę žmonėms teko gelbėti čia įpuolusį bebrą, o kiek anksčiau – dar neskraidančius ančių bei gulbių jauniklius. Žmonės dėl susidariusios pavojingos situacijos praradę viltį kreipėsi į visas instancijas, tačiau pagalbos kol kas nesulaukė.

Įkrito bebras

Paskutinė nelaimė betoniniuose spąstuose atsitiko dar praėjusią savaitę. Aplink Aristavėlės užtvanką vaikštanti jauna moteris pastebėjo į užtvankos konstrukcijas įkliuvusį bebrą. Žvėrelis akivaizdžiai iš betoninių spąstų pats niekaip negalėjo išlipti, todėl moteris nedelsdama ėmė ieškoti pagalbos. Ji skambino daugybei tarnybų ir atsakingų institucijų, kol galiausiai jai padėti pažadėjo Gyvūnų gerovės asociacija.

Ištraukė gyvūną

Po gero pusdienio atvykę gyvūnų gelbėtojai nusileido į užtvankos apačią ir bebrą sučiupę specialiais įrankiais patalpino jį į narvą. Gyvūnėlis buvo iškeltas ir paleistas laivėn. Beje, moteris teigė, kad vien šiais metais į šiuos spąstus papuolė jau ne vienas gyvūnas, ir ši problema išties yra didelė.

„Čia jau koks 4–5 kartas, kai įkrenta gyvūnai, o išlipti nebegali. Prieš kelias savaites traukiau 7 gulbių jauniklius, išgirdau rėkiančius, dar neskraidė, tai įkliuvo į betoninius spąstus. Aš jau pati traukiau 2 bebrus, 5 antis ir 7 gulbes“, – su „Rinkos aikšte“ susisiekusi pasakojo jauna gyvūnų problemoms neabejinga moteris.

Didelė problema

Moteris pasakojo, kad gyvūnų jaunikliai arba skaidyti negalintys paukščiai čia įkrenta nuolat. Juos nuolat tenka gelbėti. Užtvankoje vandens niekada nebūna tiek, kad gyvūnai patys galėtų išsikapstyti. Jie pakliūva į spąstus ir jei ne žmonių rūpestis, čia ir žūtų. Šią problemą moteris pastebėjo prieš metus, vos tik atsikėlusi gyventi į šias apylinkes.

Ieško teisybės

Moteris bandė ieškoti teisybės ir pagalbos visur. Kreipėsi ir į aplinkosaugininkus, ir į gyvūnų gerovės specialistus. Pasak jos, čia reikėtų įrengti specialų aptvarą, kad gyvūnai negalėtų praeiti, praplkauti ir įkristi į užtvarką. Kol kas nėra aišku, kam užtvanka priklauso. Bet tai turėtų paaiškėti artimiausiu metu. Taip pat netrukus paaiškės, ar atsakingos tarnybos padės apsaugoti gyvūnus nuo betoniniais spąstais tapusios užtvankos.

Apie tolimesnę įvykių eigą skaitytojus informuosime kituose „Rinkos aikštės“ numeriuose.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video