Išgirdo gyventojus – sutvarkė kelią į „Užuovėją“

 Išgirdo gyventojus – sutvarkė kelią į „Užuovėją“

Po „Rinkos aikštės“ publikacijos apie dėl pagrindinio kelio į sodus sunerimusius „Užuovėjos“ sodininkus, šios problemos iš esmės ėmėsi pats miesto seniūnas Valentinas Tamulis. Šios savaitės pradžioje čia jau zujo kelininkų technika, o šiandien kelias jau visiškai atnaujintas. Juo sėkmingai važiuoja ir sodininkų automobiliai, ir viešasis transportas.

Manė, kad sugadino

Prieš savaitę „Rinko sikštė“ publikavo straispnį apie miesto pakraštyje, į sodininkų bendriją „Užuovėja“ palei Babėnų karjerą vedantis keliuką, kuris buvo galimai sugadintas. Žmonės pasipiktinę varstė valdininkų duris, o ten liejosi pažadų jūra. Tiesa, kiek vėliau paaiškėjo, kad žmonės nebuvo visiškai teisūs, o šią problemą iš esmės ėmė spręsti miesto seniūnas V. Tamulis.

Liejo nuoskaudas

„Keliukas visuomet buvo geras. Ten juk yra suformuotas žvyrkelis. Kasmet pravažiuodavo su greideriu, pataisydavo ir būdavo gerai. Bet šiemet viskas buvo kitaip. Šiemet keliuką kažkas visiškai sugadino. Dabar jį reikia kapitaliai tvarkyti, nes tiek sodininkai, tiek gyventojai greitu metu nebegalės patekti į savo valdas“, – tuo metu nuoskaudas dėstė kantrybės netekęs ir  į „Rinkos aikštę“ kreipęsis vietos gyventojas Antanas Čepliejus.

Ne viskas tiesa

Kėdainių miesto seniūnas V. Tamulis paaiškino, kad gyventojai per greitai ir nevisai pagrįstai ėmė baimintis, kad kelias bus toks, kaip pasakojo gyventojai.

„Šį kelią šiais metais buvo nuspręsta sutvarkyti iš esmės. Tik taip nutiko, kad sutvarkius pakrasčius, tiksliau pasakius juos nuėmus, smarkiai palijo ir darbai kuriam laikui sustojo. Žmonės pamanė, kad taip ir bus palikta. Bet taip nebus, tokių net minčių nebuvo. Šiuo metu ten vežamas žvyras ir greideriuojamas kelias. Dar šią savaitę jis bus visiškai atnaujintas ir sutvarkytas. Čia, manau, gavosi toks truputį nesusikalbėjimas, bet viskas išspręsta. Sodininkai ir vietos gyventojai galėįs džiaugtis sutvarkytu keliu“, – visus taškus ant „i“ sudėjo V. Tamulis.

Padėjo ne kartą

Kėdainių miesto seniūnija sodininkų bendrijai „Užuovėja“ ne kartą geranoriškai ištiesė pagalbos ranką, mat problemų dėl kelių čia buvo tikrai ne viena. Štai minėtoje sodų bendrijoje esantis Žaltvykslių keliukas – jau ilgus metus yra tikras galvos skausmas sodų bendrijos gyventojams. Dėl susiklosčiusių gamtinių ir oro sąlygų minėtame keliuke pastoviai atsiranda milžiniška vandens kupina duobė, kurios net automobiliu pravažiuoti neįmanoma. Dar pernai keliuką sutvarkė Kėdainių miesto seniūnija, nors pagal įstatymus jai to daryti net nebuvo privaloma, mat sodų bendrijų keliai nepriklauso seniūnijai. Seniūnija pagalbos ranką ištiesia geranoriškai.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video