Ką daryti, kai nepaisoma higienos normų?

 Ką daryti, kai nepaisoma higienos normų?

Klausimas ar naudojant peiliukus kirpyklose nenusižengiama higienos normų reikalavimams, tapo aktualus vienam skaitytojui. Pasak jo, vienoje kirpykloje jo sprandą skusti susiruošusi kirpėja iš stalčiaus išsitraukė peiliuką, kuris, jo manymu, buvo nehigieniškas. Kaip tai galėtų pakomentuoti specialistai, pasiteiravome Visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamento Kėdainių skyriaus vedėjos Onos Šulcienės.

Pasak O. Šulcienės, peiliukai naudojami skutimui  kirpyklose turi būti naudojami tik vienam klientui ir tik vieną kartą: „Paruošti naudoti instrumentai turi būti laikomi švarioje, dezinfekuotoje, uždengtoje talpykloje, kad klientas galėtų matyti, kad skutimosi peiliukas naudojamas tik jam. Panaudoti aštrūs vienkartiniai instrumentai surenkami į specialias nedūžtančias, nepraduriamas, sandariai uždaromas talpas. Užpildžius talpą ne daugiau kaip 2/3, užpilama dezinfekcijos priemonės tirpalu, skirtu atliekų (peiliukų, vatos gabalėlių ir kt.) nukenksminimui.

[quote author=“O. Šulcienė“]Paruošti naudoti instrumentai turi būti laikomi švarioje, dezinfekuotoje, uždengtoje talpykloje, kad klientas galėtų matyti, kad skutimosi peiliukas naudojamas tik jam.[/quote]

Atliekas išlaikius dezinfekcijos priemonės gamintojo nurodytą dezinfekcijos laiką, dezinfekcijos tirpalas nupilamas, talpa sandariai uždaroma, sutvirtinama lipnia juosta ir šalinama kaip atliekos.

Klientas turi teisę paklausti meistro apie jam atliekamos paslaugos saugą, pareikalauti atliekamų grožio paslaugų aprašų, kuriuose aprašyti paslaugos atlikimo etapai, veiksmai, įranga, įrankiai, kitos priemonės, galimos komplikacijos. Grožio paslaugų tiekėjai privalo teikti tik saugias paslaugas.“

Jeigu klientai turi nusiskundimų dėl teikiamų grožio paslaugų atlikimo ar higienos normų pažeidimų, visuomet gali pranešti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamento Kėdainių skyriui.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video