Dėmesio: iki šimtmečio giesmės liko 1 diena

 Dėmesio: iki šimtmečio giesmės liko 1 diena

Beveik pusseptinto šimto dalyvių, arba kitaip – net 31 kolektyvas iš Kėdainių krašto šįmet išsiruošė į Dainų šventę ir savo pasirodymus pradėjo liepos 3-iąją. Vis dėl to Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo diena rajone neliks nepaminėta. Galbūt kiek kukliau nei ankstesniais metais, galbūt – su mažesne koncertų pasiūla, tačiau svarbiausias akcentas – tautiškos giesmės giedojimas – pamirštas nebus. Lietuvos himną kraštiečiai trauks ir Kėdainių senamiestyje, ir mažųjų miestelių aikštėse, ir ant piliakalnių.

Ir mieste, ir rajone

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos minėjimas tradiciškai prasidės Šv. Juozapo bažnyčioje 10 valandą, Šv. Mišių auka už tautą, praeities ir dabarties valstybės vadovus.

Vakare, 20:30 val., kraštiečiai kviečiami į Didžiosios Rinkos aikštėje vyksiantį koncertą „Švęskime valstybę“. Jame dalyvaus Kėdainių kultūros centro mėgėjų meno kolektyvai: Vilainių skyriaus mišrus vokalinis-instrumentinis ansamblis „Prie Nevėžio“ ir Labūnavos skyriaus liaudiškos muzikos kapela „Barupė“.

Kiek anksčiau pramogauti kraštiečiai kviečiami ant Bakainių piliakalnio. Čia nuo 18 val. iki 22 val. vyks regioninė folkloro, liaudiškos muzikos ir amatų šventė „Po vasaros dangum“, kuriame pasirodys mėgėjų meno kolektyvai.

[quote author=“Aut. past.“]Svarbiausias dienos akcentas neabejotinai yra šimtmečio tautiškos giesmės giedojimas kartu su viso pasaulio lietuviais, kuris skirtingose pasaulio šalyse, skirtinguose miestuose ir miesteliuose vyks vienu ir tuo pačiu metu – 21 valandą Lietuvos laiku.[/quote]

Vieninteliai pasaulyje

Vis dėlto svarbiausias dienos akcentas neabejotinai yra šimtmečio tautiškos giesmės giedojimas kartu su viso pasaulio lietuviais, kuris skirtingose pasaulio šalyse, skirtinguose miestuose ir miesteliuose vyks vienu ir tuo pačiu metu – 21 valandą Lietuvos laiku.

Tą pačią akimirką viso pasaulio lietuviai susivienys ir užtrauks tautišką giesmę.

Beje, lietuviai – vienintelė tauta, kurios atstovai visame pasaulyje vienu metu gieda savo valstybės himną.

Tautiška giesmė bus užtraukta ir Didžiosios Rinkos aikštėje, ir ant Bakainių piliakalnio. Giedoti drauge visi kviečiami Lančiūnavos bendruomenės centre, Akademijos parke, Josvainių kultūros centro kieme, Krakių ir Pagirių miestelių centruose, Meironiškių ir Langakių kaimuose, prie Pernaravos seniūnijos ir ant Songailų piliakalnio.

Valstybingumo diena – su dviračiais….

Į koncertus, skirtus Lietuvos valstybės dienai paminėti,  pas save taip pat kviečia Josvainių kultūros centras (20 val.) ir Krakių miestelis, kuriame 19 val. vyks figūrinio važiavimo dviračiu varžytuvės vaikams ir jaunimui, o 20 val. – minėjimas ant Vosbučių piliakalnio drauge su Raseinių r. Paliepių bendruomene.

Ant šio piliakalnio krakiškiai susitiks ir su Pajieslio gyventojais, kurie tądien vykdys akciją „Lietuvos stiprybė – iš praeities“. 19 val. šie lankysiantys Pajieslio apylinkių piliakalnius ir ant Vosbučių piliakalnio iškelsiantys Lietuvos trispalvę.

Valstybingumo dieną minės ir Pagirių gyventojai – čia 18 valandą vyks dviračių žygis iki A. Jakšto paminklo ir baigiamoji projekto „Tautiniai rūbai – neatskiriama mūsų tautos savitumo dalis“ ir eilėraščių konkurso „Lietuvai“ dalis.

… ir netgi raliu

Liepos 7-ąją kraštiečius pasisvečiuoti kviečia Pelėdnagių seniūnija. Joje 12 val. prasidės Pelėdnagių seniūnijos orientacinės ralio varžybos, skirtos Lietuvos 100-mečiui.

Jo metu dalyviai, važiuodami pagal kelio knygą, iš arčiau susipažins su Kėdainių kraštu. Pasak organizatorių – „KTK racing division“ komandos – varžybose nestigs komandinio darbo, tad ekipažą privalo sudaryti 2-5 asmenys. Rungčių metu dalyvių, kurie iš viso įveiks apie 150 kilometrų, lauks ir seniūnaitijų surengti siurprizai bei istoriniai pasakojimai apie Kėdainių kraštą.

Orientacinių ralio varžybų nugalėtojai 17 valandą bus apdovanoti Beinaičių parke. Netrukus po apdovanojimų čia pat prasidės jau tradicine tapusi Beinaičių kaimo šventė „Po atviru dangum“, kuriame pasirodys ir krašto mėgėjų meno kolektyvai, ir „Hiperbolė Tribute Band“.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video