Interviu su verslininke Jolanta Blažyte

 Interviu su verslininke Jolanta Blažyte

Kėdainių Šviesios gimnazijos Sėkmės ir lyderystės mokykla, ką tik išleidusi pirmąją ateities lyderių kartą, jau formuoja naujas būsimųjų moksleivių klases. Norinčiųjų stoti į šią mokyklą – net keli į vieną vietą. Tačiau mokykla visų nesutalpins, nes rajono valdžia, prieš kelerius metus iš koncerno „Vikonda“ gavusi dovanų pastatą pačiame miesto centre šios gimnazijos plėtrai, nesugebėjo gauti reikalingų pinigų priestato statyboms.

Kol valdininkai viešai aiškina, kad artimiausiu metu net nėra ko tikėtis, jog statybas bus galima pradėti, pastatą dovanojusi ir kartu su Šviesiosios gimnazijos pedagogais Sėkmės ir lyderystės mokyklą įkūrusi bei ją finansuojanti verslininkė Jolanta Blažytė rankų nenuleidžia. Dalyvaudama susitikimuose su aukščiausiais šalies vadovais – Ministru Pirmininku Sauliumi Skverneliu, Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininku Eugenijumi Jovaiša, Švietimo ir mokslo ministre Jurgita Petrauskiene ji įrodinėja būtinybę plėsti Šviesiąją gimnaziją ir joje veikiančią Sėkmės ir lyderystės mokyklą bei visą Lietuvos švietimo sistemą orientuoti į ateities poreikius.

Kokia nauda iš šios mokyklos koncerno „Vikonda“ akcininkei J. Blažytei? Kokių tikslų vedama ji kasmet skiria didžiules pinigų sumas Sėkmės ir lyderystės mokyklos finansavimui? O gal taip verslininkė tenkina savo asmenines ambicijas? Jolantos BLAŽYTĖS atsakymai į šiuos ir kitus tiesius klausimus – jau rytoj laikraštyje „Rinkos aikštė“.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video