Tvarkoma Šėtos kapinių tvora

 Tvarkoma Šėtos kapinių tvora

Šėtos miestelio kapinėse – atsinaujinimo metas. Visai neseniai vakarinė kapinių pusė buvo aptverta nauja tvora, įrengti varteliai, aptvarkyta automobilių stovėjimo aikštelė bei pastatytas lauko tualetas. Na, o šiuo metu jau pradėti kapines juosiančios akmeninės tvoros tvarkymo darbai.

Kėlė pavojų

Vos įvažiavus į Šėtos miestelyje esančią Kėdainių gatvę, vairuotojai jau pastebėjo, jog čia vyksta intensyvūs kapinių tvoros rekonstrukcijos darbai.

„Tvarkoma yra tik ta kapinių tvoros dalis, kuriai buvo atlikti kelių metų stebėjimai. Ši trisdešimties metrų tvoros atkarpa buvo be pamato ir per eilę metų ėmė kelti ne tik nepatogumus, bet ir pavojų. Laikui bėgant, ši atkarpa ėmė vis labiau svirti į kelio pusę, be to, net ir kelios kapavietės jau rėmėsi į tvorą. Na, o nuo transporto judėjimo bei vibracijos, ji bet kada galėjo išvirsti.

Žinoma, norėjosi šį darbą nudirbti dar pernai, tačiau, deja, nebuvo tam pakankamai lėšų“, – komentavo Šėtos miestelio seniūnė Danutė Mykolaitienė.

Darbus pabaigs iki rudens

Seniūnės teigimu, darbus atliekanti įmonė jau išardė trisdešimties metrų pasvirusią tvoros dalį. Netrukus toje vietoje bus išlieti tvirti pamatai, o nugriauta tvoros dalis bus permūryta.

„Džiaugiuosi ir dėl žmonių, kuriems ši problema liks užmarštyje, ir dėl įmonės, kuri laimėjo konkursą. Pagal sutartį darbai turėtų būti atlikti per keturis mėnesius, tačiau žinome, jog darbai vyksta gana sklandžiai, jokių trikdžių nėra, tad tikimės, jog darbai bus užbaigti jau rugpjūtį“, – džiaugėsi seniūnė.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video