Kviečia į nemokamus užsiėmimus būsimiems tėveliams

 Kviečia į nemokamus užsiėmimus būsimiems tėveliams

Sveiko vaiko gimimas bei jo sveikatos išsaugojimas vaikystėje sukuria optimalias sąlygas gerai žmogaus sveikatai visą likusį jo gyvenimą. Įrodymais pagrįsta teigti, kad investicija į vaikus nuo pat ankstyvos vaikystės pasiteisina su kaupu. Būtent šiuo ankstyvuoju gyvenimo laikotarpiu, net prieš vaikeliui ateinant į šį pasaulį, formuojasi pagrindiniai įgūdžiai, psichinės ir fizinės sveikatos pagrindas.

Mokslo tyrimai rodo, kad nuo tėvystės priklauso vaiko komunikaciniai, kalbos įgūdžiai, socialiniai ryšiai su bendraamžiais, psichinė ir fizinė sveikata bei gerovė, gebėjimas suprasti ir valdyti emocijas, akademiniai pasiekimai, todėl Kėdainių rajono motinystės mokykla parengė projektą „Pozityvios tėvystės formavimo ir sveikatos stiprinimo praktikumas“. Projekto esmė – ugdyti pozityvios tėvystės įgūdžius vaikelio laukimo laikotarpiu ir jam gimus, mokyti šeimas veiksmingų bendravimo ir bendradarbiavimo būdų, kaip tinkamai reaguoti į iškilusias problemas ir sudaryti sąlygas sėkmingai vaiko raidai, į užsiėmimus įtraukiant fizinio aktyvumo ir emocinės sveikatos stiprinimo pratybas. Programos įgyvendinimą remia LR socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Planuojamų užsiėmimų grafikas:

07.17 – „Pozityvi tėvystė: įveikime mažylių laukimo ir auginimo iššūkius kartu”;

07.24 – „Natūralus maitinimas“;

07.25 – „Naujagimio priežiūra“. Filmo peržiūra;

07.31 – „Mažylio masažas”. Filmo peržiūra;

08.01 – „Pasiruošimas gimdymui. Gimdymas“;

08.07 – Vizitas Kėdainių ligoninės akušerijos ginekologijos skyriuje.

Šie nemokami užsiėmimai vyks 16 val., Kėdainių ligoninės salėje (Budrio g. 5, I aukštas). Išankstinė registracija nebūtina. 

Daugiau informacijos: 8 674 12369, motinyste@yahoo.com, www.sveikiked.w3.lt 

 

Kėdainių PSPC inf. 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video