Už rūkymą viešose vietose gresia baudos

 Už rūkymą viešose vietose gresia baudos

Kėdainių gatvėse galima pastebėti vis daugiau pakelėse besimėtančių cigarečių nuorūkų. Nors mieste netrūksta šiukšlių dėžių, ne visi gyventojai atsakingai į jas meta surūkytas cigaretes ir nuorūkos teršia puoselėjamą miesto aplinką. Taip pat ne visi žino, kad viešose vietose rūkyti negalima, o už viešosios tvarkos taisyklių nesilaikymą gresia baudos. Kur negalima rūkyti Kėdainiuose ir kas gresia už šių taisyklių nesilaikymą?

Vietos, kur draudžiama rūkyti

„Rūkyti draudžiama visose švietimo, socialinių paslaugų įstaigose, sveikatos priežiūros įstaigose ir šių įstaigų teritorijose. Taip pat darbo vietose, esančiose uždarose patalpose, bendrose gyvenamosiose, bendro naudojimo patalpose, kuriose nerūkantieji gali būti priversti kvėpuoti tabako dūmais užterštu oru. Taip pat visų rūšių viešajame transporte, viešojo maitinimo įstaigose, klubuose, lošimo namuose, kitose laisvalaikio praleidimo įstaigose, patalpose, kuriose vyksta sporto varžybos ar kiti renginiai, taip pat ir kitose žmonėms aptarnauti skirtose patalpose, išskyrus specialiai įrengtus cigarų ir pypkių klubus“, – pagrindines vietas vardijo Kėdainių rajono savivaldybės Teisės ir viešosios tvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas Ričardas Boreiša.

To paties straipsnio trečioje dalyje nurodoma, kad savivaldybių tarybos turi teisę uždrausti rūkyti viešose ir kitose jų valdymo kompetencijai priklausančiose vietose.

„Rajono savivaldybės Tarybos sprendimu rūkyti draudžiama vaikų žaidimo aikštelėse, sporto aikštėse, autobusų stotelėse. Rūkyti uždrausta ir Ramybės skvero teritorijoje“, – apie kitas vietas pasakojo R. Boreiša.

Kas gresia už taisyklių nesilaikymą

„Atsakomybė už tabako gaminių vartojimą numatyta Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekse. LR Tabako kontrolės įstatyme nustatytas tabako gaminių vartojimo ar jų turėjimo ribojimo pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 50 eurų. Pakartotinai nusižengus skiriama nuo 50 iki 90 eurų bauda“, – kokios baudos gresia gyventojams už numatytą taisyklių nesilaikymą informavo R. Boreiša.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video