Kodėl netvarkoma J. Janonio gatvė?

 Kodėl netvarkoma J. Janonio gatvė?

Į „Rinkos aikštės“ redakciją kreipėsi kėdainiečiai, norėdami išsiaiškinti, kodėl vienos gatvės Kėdainiuose asfaltuojamos jau daug metų, o kitos – ne. Ši problema ypač aktuali J. Janonio gatvės gyventojams, mat jų gatvė skendi dulkėse, kai tuo tarpu kaimyninė A. Mickevičiaus gatvė, nors ir turi asfalto dangą, bet neseniai buvo tvarkoma. Dėl šios problemos J. Janonio gatvės gyventojai ne kartą kreipėsi į savivaldybę, tačiau kaip gyveno dulkėse, taip ir tebegyvena.

Gyventojai išreiškė nepasitenkinimą

„Kaip žinia, daug metų laukiame J. Janonio gatvės asfaltavimo. Tai viena iš seniausių miesto gatvių, kuri vis dar neišasfaltuota. Nusibodo gyventi dulkėse, negalėti atsidaryti langų, vasaros metu su vaikais negalima išeiti į kiemą. Dulkių kamuoliai veržiasi į namus ir kiemus“, – susirūpinimą išreiškė viena gatvės gyventoja.

Gyventojai jau dešimtmetį varsto savivaldybės duris su surinktais gyventojų parašais, prašydami išasfaltuoti būtent šią gatvę, tačiau, pasak gyventojos, savivaldybė dosni pažadais dėl darbų pradžios, kurių įgyvendinti vis taip ir nepradeda.

„Šiemet sulaukėme visiško akibrokšto, kai gretimais einanti A. Mickevičiaus gatvė, kuri turėjo asfalto dangą, buvo asfaltuojama naujai, tai yra ant senos asfalto dangos atsirado naujas asfalto sluoksnis.

Negana to, kelininkų technikos ešelonai važiavo J. Janonio gatve, keldami debesis dulkių, pavojų mažiems vaikams, kurie net negalėjo išeiti į lauką, kol vykdavo darbai“, – teigė gyventoja.

Kodėl buvo pasirinktas toks variantas ir J. Janonio gatvės gyventojai palikti toliau skęsti dulkėse, nesupranta ne tik J. Janonio gatvės gyventojai bet ir aplinkinių gatvių gyventojai.

Gatvė bus atnaujinama

Kėdainių miesto seniūnas Valentinas Tamulis, informuotas apie gyventojų nepasitenkinimą, suskubo patikinti, jog J. Janonio gatvei tikrai numatytas atnaujinimas ir gatvė neabejotinai bus remontuojama.

„A.Mickevičiaus gatvėje, tarp Birutės ir Dotnuvos gatvių, buvo atnaujinta sena asfalto danga, nes šioje atkarpoje asfaltas buvo labai prastos būklės.

2018–2020 m. infrastruktūros objektų priežiūros ir plėtros programoje tarp kitų gatvių yra įtraukta ir J. Janonio gatvė. Minėtoje programoje esančioms gatvėms numatyta parengti projektus ir jas rekonstruoti“, – sakė seniūnas V. Tamulis.

Rajono savivaldybės Statybos ir turto skyriaus vedėja Audronė Naujalienė taip pat informavo, kad savivaldybės administracija gatvių rekonstravimo darbus vykdo vadovaudamasi 2018–2020 metų strateginiu veiklos planu bei atsižvelgdama į skirtus biudžeto asignavimus.

A. Naujalienė patvirtino V. Tamulio žodžius ir patikino, kad J. Janonio gatvę rekonstruoti numatyta 2018–2020 m. strateginiame veiklos plane.

„Siekiant užtikrinti saugias eismo sąlygas, palaikyti reikalaujamą pagrindinių gatvių konstrukcinių elementų kokybės lygį, administracija gatvių naujos statybos, rekonstravimo darbų atlikimui pirmumą teikia visuomeninės paskirties didelio intensyvumo aptarnaujančioms gatvėms. Dėl riboto finansavimo gatvių plėtrai administracija negali tenkinti visų gyventojų prašymų, susijusių su gatvių rekonstravimo darbų atlikimu.

Norint įrengti asfaltbetonio dangą J. Janonio gatvėje, prieš tai būtina parengti techninį projektą. J. Janonio gatvė būtų priskirta rekonstravimo darbų rūšiai“, – sakė A. Naujalienė.

Lėšos – paprastajam remontui

Savivaldybės atstovai teigia, kad A. Mickevičiaus gatvės danga buvo nusidėvėjusi, todėl buvo atnaujinta dalis gatvės asfaltbetonio. Ši darbų rūšis priskiriama paprastajam remontui.

Visus paprastojo remonto darbus savivaldybės administracija vykdo atsižvelgdama į Kėdainių miesto seniūnijos seniūno Valentino Tamulio teikiamas kasmetines paraiškas. 

2018 m. asfaltuojamų gatvių ir kelių sąrašą sudarė atsižvelgiant į Kėdainių miesto seniūnijos seniūno teiktą paraišką, kurioje buvo numatyti ir A. Mickevičiaus gatvės asfaltbetonio dangos atnaujinimo darbai.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video