Kėdainių vandens telkiniai pasipildė lydekomis

 Kėdainių vandens telkiniai pasipildė lydekomis

Kėdainių miesto bei rajono vandens telkiniai pasipildė lydekų mailiumi. Buvo įžuvinti Kėdainių rajono medžiotojų ir žvejų draugijos nuomojami mūsų rajono tvenkiniai. Procesas vyko laikantis visų Aplinkos ministerijos nustatytų normų ir žuvinimo sąlygų.

Lydekų mailius

„Kėdainių medžiotojų ir žvejų draugija šiuo metu iš savivaldybės nuomojasi 15 vandens telkinių, kurių bendras plotas – 747 hektarai. Yra sudarytas žuvų atkūrimo planas, kurį turime vykdyti. Tai šiandien ir darome. Šiandien mūsų vandens telkiniai pasipildys lydekaičių mailiumi“, – paaiškino Kėdainių medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas Lionius Stanevičius.

Žuvų daugėja

L. Stanevičius patikino, kad mūsų vandens telkiniai, palyginti su kitų rajonų – tikrai žuvingi. Čia atvažiuoja meškeriotojų iš visų Lietuvos kampelių, vasarą kone kiekvieną savaitgalį organizuojamos žvejų varžybos, atvyksta svečių iš užsienio šalių. Tvenkiniai žuvingi todėl, kad žuvų išteklių atkūrimas vykdomas labai sąžiningai, taip pat pastebima, kad sumažėjo ir

brakonieriavimo atvejų. Draugijos pirmininkas džiaugėsi, jog vandens telkiniai pasipildė gyva žuvimi bei tikisi, kad žuvys sėkmingai išgyvens, augs ir dauginsis. L. Stanevičius pabrėžė, kad telkiniai įžuvinti laikantis visų reikalavimų.

Lydeka – plėšri lydekžuvių būrio žuvis. Gyvena 7–10 metus.  Yra gėlavandenės žuvys, plačiomis dantytomis žiotimis ir iš viršaus suplotu snukiu. Kūnas strėliškas, nugarinis pelekas nustumtas atgal. Grobį puola iš pasalų. Žuvienoje yra tik 2-3 procentų riebalų, todėl ji tinka dietiniam maistui. Lietuvoje paplitusi upėse ir ežeruose. Paprastai sugaunama 30–60 centimetrų ilgio, 0,3–2,5 kg. Mėgsta stovintį ar lėtai tekantį vandenį ir gilias tankiai apžėlusias vietas.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video