Gedulo ir vilties diena Kėdainiuose: visuotinė tylos minutė ir minėjimai

 Gedulo ir vilties diena Kėdainiuose: visuotinė tylos minutė ir minėjimai

Šiandien visoje Lietuvoje minima Gedulo ir vilties diena. Visoje šalyje vykstančių minėjimų bei renginių metu bus prisimenama 1941-ųjų metų birželio 14-oji, kai Sovietų Sąjunga pradėjo masinius gyventojų trėmimus į Sibirą.

Minint 77-ąsias tremties Lietuvoje metines prieš pat vidurdienį visoje Lietuvoje tradiciškai bus skelbiama Visuotinė tylos minutė. Minutė tylos praeičiai, dabarčiai ir ateičiai. Minutė tylos, kuomet visa Lietuva trumpam sustos tam, kad pagerbtų buvusių tremtinių bei politinių kalinių likimus. Minutė tam, kad drąsiai atsistotume prieš savo laisvę. Minutė stabtelėti bei pagalvoti apie savo laisvės kainą.

Šiandien 11 val. 59 min. visi kviečiami trumpam sustoti, kad ir kur bebūtumėte, kartu su savo šeima, draugais, kolegomis, klasiokais. Mums tai tik viena minutė, tačiau žmonėms, patyrusiems tremtį – tai didžiausias įrodymas, jog istorija nepamiršta. Visuotinė tylos minutė kviečia susivienyti įmones, valstybines institucijas, bendruomenes ir visus, norinčius.

Minint Gedulo ir vilties dieną 17 val. Kėdainių geležinkelio stotyje vyks atminties ir pagarbos valanda. Čia koncertinę programą atliks tremtinių ir politinių kalinių mišrus choras „Diemedis“. 18 val. Kėdainių Kauno gatvės kapinėse vyks šv. Mišių auka už Lietuvos tremtinius.

Tuo tarpu Dotnuvos geležinkelio stotyje 13 val. taip pat vyks atminimo akcija.

Josvainių miestelio aikštelėje 12 val. veiks instaliacija, o tuo pačiu metu Pernaravos skyriuje vyks pilietinė akcija „Atminties traukinys“.

Gedulo ir vilties dienos minėjimas 12 val. vyks ir Šėtos kultūros centre bei Pagiriuose prie miestelio paminklo.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video