Kėdainių gydymo įstaigų vadovai liko tie patys (PAPILDYTAS)

 Kėdainių gydymo įstaigų vadovai liko tie patys (PAPILDYTAS)

Kėdainių ligoninės ir Pirminės sveikatos priežiūros centrui vadovaus tie patys vadovai – Stasys Skauminas ir Audronė Rimkevičienė. Abu ilgamečiai vadovai laimėjo paskelbtus konkursus bei dirbs dar penkerius metus. Su kokiais iššūkiais susidurs medikai netolimoje ateityje, kokios permainos laukia rajono sveikatos apsaugos įstaigų.

Ligoninių uždarymas Kėdainių neturėtų paliesti

Stasys SKAUMINAS, Kėdainių ligoninės direktorius:

„Laukia nemažai iššūkių, kurie susiję su dabar ruošiamais įstatymų pakeitimais, juolab nėra aišku, kokie jie bus. Tai susiję su gydymo įstaigų pavaldumu, stacionarinės pagalbos optimizavimu ir taip toliau. Nėra žinoma, kas bus leidžiama rajone, kokia bus tvarka. Tai ir yra pagrindiniai iššūkiai.

Stengsimės atsižvelgiant į įstatymus padaryti viską, kad rajono gyventojams būtų suteikiamas kuo platesnis sveikatos apsaugos paslaugų spektras, kad jis bent nemažėtų, būtų išlaikoma kokybė. Jeigu bus galimybių, stengsime įdiegti naujovių, kaip kad darome šiuo metu.

Kita vertus, visada vyko kova dėl tam tikrų dalykų, sveikatos apsaugos sistemos reforma tęsiasi jau du dešimtmečius, jeigu ne ilgiau. Kiekvienas laiko tarpas turi savų iššūkių, su jais iki šiol pavykdavo susitvarkyti. Tikiuosi, kad panašiai bus ir ateityje.

Sveikatos apsaugos ministras yra sakęs, kad vietoje 66 šalyje veikiančių ligoninių liks 41. Tiesą sakant, nemanau, kad Kėdainių ligoninė pateks tarp tų 25. Mūsų ligoninė gana stipri bei didelė, nutolusi nuo didžiųjų miestų – Kauno bei Vilniaus. Jinai liks, tik neaišku, kokia bus jos struktūra. Nežinia, kaip viskas bus, tačiau tikiu, jog viskas bus gerai.“

Esminis iššūkis – išlikti mažėjant gyventojų skaičiui

Audronė RIMKEVIČIENĖ, Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė:

„Iššūkių visada buvo, jų yra ir bus. Tiesiog su jais reikia tvarkytis. Kalbant apie esminius iššūkius, su kuriais susiduriama šiuo metu bei kurie išliks aktualūs ateityje, tai mažėjantis gyventojų skaičius rajone.

Tai rimta problema pirminei sveikatos priežiūrai, nes mažėjant gyventojų, mažėja ir apmokėjimas už darbą.

Sprendimo būdų yra įvairių, juos aptarinėjame ir panašu, jog ateityje neišvengiamai kai kokių priemonių teks imtis, kad pirminė sveikatos priežiūra būtų teikiama.

Kol kas nenorėčiau įvardinti galimų sprendimo būdų, tačiau jų neišvengiamai reikės tam, kad galėtume išgyventi.“

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video