Toliau remontuoja A. Kanapinsko gatvę

 Toliau remontuoja A. Kanapinsko gatvę

Darbai Kėdainių miesto A. Kanapinsko gatvėje persikelia į kitą gatvės atkarpą. Šiemet bus tvarkoma gatvės dalis nuo A. Kanapinsko ir Mindaugo gatvių sankryžos iki A. Kanapinsko ir Liaudies gatvių sankryžos. Minėtos gatvės dalyje jau ribojamas eismas.

Vienas ruožas įveiktas

Šiuo metu jau baigiami gatvės tvarkymo darbai nuo Gedimino ir A. Kanapinsko gatvių sankryžos iki Janušavos ir A. Kanapinsko gatvių sankryžos. Minėtame ruože jau atnaujinti inžineriniai tinklai, pradėti gatvės dangos tvarkymo darbai, išlieta asfalto danga, jau sudėti nauji šaligatvio borteliai, įrengiamas apšvietimas, atliekami kiti darbai. Atkarpoje visiškai sutvarkyti vandentiekio ir kanalizacijos tinklai. Gatvėje liko tik sudėti šaligatvio plyteles ir sutvarkyti aplinką.

Tik prasidėjo

Šiuo metu darbai taip pat vykdomi Liaudies ir A. Kanapinsko gatvių sankryžoje, kur bus įrengta žiedinė sankryža. Darbininkai techniką perkėlė į pačią gatvės pradžią – prie „Iki“ parduotuvės. Šiemet bus tvarkoma gatvės dalis nuo A. Kanapinsko ir Mindaugo gatvių sankryžos iki A. Kanapinsko ir Liaudies gatvės sankryžos. Darbininkai jau ardo senas šaligatvio plyteles, šalina seną asfalto dangą. Vyksta kiti senų gatvės elementų šalinimo darbai.

Baigia įrengti

Jau po poros mėnesių baigus gatvės tvarkymo darbus bus išspręsta didelė problema – A. Kanapinsko ir Liaudies gatvių sankryžoje bus įrengtas vadinamasis žiedas. Daugelio metų sovietinio palikimo laikų problema turėtų būti išspręsta šią vasarą. Žiedo įrengimo darbai taip pat jau persirito į antrą pusę. Jau matomi žiedo kontūrai, ruošiamas pagrindas asfaltavimui, sudėti bordiūrai, kiti kelio ženklinimo elementai.

Riboja eismą

Darbininkai prašo gyventojų supratimo. Gatvės dalyje jau keletą dienų ribojamas eismas atkarpoje nuo A. Kanapinsko ir Mindaugo gatvių sankryžos iki A. Kanapinsko ir Liaudies gatvių sankryžos.

Gatvės atkarpa bus uždaryta tol, kol bus tvarkomi inžineriniai tinklai, išlieta nauja asfalto danga. Vėliau ji bus atidaryta. Darbuotojai jau dabar pastebi vairuotojus, kurie nesilaiko nustatyto kelio ženklinimo ir važiuoja tvarkoma gatvės atkarpa, nors tai daryti draudžiama. Išimtis daroma tik vietos gyventojams.

Važiuoti galima

Eismas dar teberibojamas ir vietoje, kur įrenginėjama žiedinė sankryža. Tuo metu eismas nuo Gedimino ir A. Kanapinsko gatvių sankryžos iki Janušavos ir A. Kanapinsko gatvių sankryžos jau atnaujintas. Po metų pertraukos važiuoti šia gatvės atkarpa jau galima.

Vandentiekio ir kanalizacijos tinklų sutvarkymas finansuojamas iš rajono savivaldybės lėšų, o gatvės atkarpai sutvarkyti skirta europinių lėšų.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video