Atidarys riedlenčių parką

 Atidarys riedlenčių parką

Jau gegužės pabaigoje Kėdainiuose bus atidarytas 5 000 JAV dolerių vertės riedlenčių parkas. Tai tarptautinės rinkodaros kompanijos „Amway“ įsteigtas prizas, kurį Kėdainių miesto bendruomenei  „Velomaratone 2017“ laimėjo iššūkio nepabūgę aktyviausi kėdainiečiai. Vilniuje vykstantis „Velomaratonas“ vienija dviračių ir kitų žmogaus jėga varomų sausumos transporto priemonių entuziastus Lietuvoje ir šiemet vėl kviečia drauge praleisti laiką dalyvaujant renginyje „Velomaratonas 2018“ rugpjūčio 19 dieną.

Apdovanoja mažus miestus

Kompanija „Amway“ remia įvairias iniciatyvas, kurios skatina ekologiją, fizinį aktyvumą bei sveikatinimąsi. Bendrovė jau kelerius metus yra „Velomaratono“ partnerė. Šiame renginyje kompanija „Amway“ įsteigė prizą mažiems, ne daugiau kaip 50 000 gyventojų turintiems miestams. Miestų bendruomenės buvo kviečiamos priimti vitaminų ir maisto papildų prekinio ženklo „Nutrilite“ iššūkį – suburti kuo didesnę miesto komandą dalyvauti „Velomaratone“ ir laimėti riedlenčių parką savo bendruomenei. Mūsų miesto komandą kovai dėl prizo subūrė „Amway“ atstovė kėdainietė Jovita Mediekšė ir jos bendraminčiai.

Kėdainiečiai buvo aktyvūs

Kėdainiečiai pralenkė visus varžovus ir surinko daugiau nei 200 dviratininkų, kurie atvyko dalyvauti renginyje. Tai beveik 100 dalyvių daugiau nei artimiausio konkurento – Šilutės.

„Pernai savivaldybės Sporto ir turizmo skyriaus vedėjui uždaviau klausimą, ar mes savo miestui norėtume tokio prizo, aišku, atsakymas buvo teigiamas ir kibome visi į darbą agituojant kėdainiečius dalyvauti dviračių maratone, – pasakoja J. Mediekšė. – Nors nebuvo lengva suburti didžiausią komandą, džiaugiamės, kad bendromis pastangomis mums tai pavyko.“

[quote author=“J. Mediekšė“]Nesiekiau, kad parkas būtinai turi atsirasti šalia mano gyvenamosios vietos. Palaikiau nuomonę, kad parkas turi būti arti tų, kurie juo naudosis – tai yra, arti jaunimo.[/quote]

Praėjusį rugpjūtį vykusiame „Velomaratone“ kėdainiečiai laimėjo net du prizus: pirmasis – Prezidentės marškinėliai didžiausiai „Velomaratone“ dalyvavusiai bendruomenei, antrasis –  riedlenčių parkas.

Prie Kėdainių „Aušros“ progimnazijos

Riedlenčių parką nuspręsta įkurti prie Lietuvos sporto universiteto Kėdainių „Aušros“ progimnazijos, šalia kurios anksčiau jau yra įrengta ir lauko treniruoklių aikštelė. Tam neprieštaravo progimnazijos bendruomenė ir mokyklos vadovybė.

„Diskutuojant dėl vietos dirbo ir savivaldybės architektas, Sporto ir turizmo skyrius, taip pat buvo klausta ir mano nuomonės. Aš esu ne tik kompanijos „Amway“ atstovė, bet ir miesto Pergalės seniūnaitijos seniūnaitė, bendrijos pirmininkė. Šio prizo nesuasmeninu. Nesiekiau, kad parkas būtinai turi atsirasti šalia mano gyvenamosios vietos. Palaikiau nuomonę, kad parkas turi būti arti tų, kurie juo naudosis – tai yra, arti jaunimo“, – įsitikinusi J. Mediekšė.

Riedlenčių sportas – Olimpinėse žaidynėse

„Parko atidarymą norėjome susieti su kokiu nors miesto renginiu. Taigi, kai buvo nuspręsta, kad parkas bus prie Kėdainių „Aušros“ progimnazijos, mokykla priminė kasmet organizuojanti sportinę olimpiadą, o riedlenčių sportas kaip nauja šaka įtrauktas į 2020 m. Tokijo olimpinių žaidynių programą. Taigi, mano nuomone, viskas labai susiję, – sako J.  Mediekšė ir pabrėžia. – Šis  riedlenčių parkas nėra vien tik Kėdainių „Aušros“ progimnazijos nuosavybė. Jis dovanojamas miestui. Manau, kad parko vieta yra tinkama – arti gyvenamųjų rajonų. Be to, čia plėsis aktyvaus laisvalaikio zona miesto gyventojams ir svečiams.“

Oficialiai riedlenčių parką atidaryti numatyta jau greitai – gegužės 21 d. Į šventines iškilmes atvyks „Velomaratono“ sumanytojas, automobilių sporto lenktynininkas Benediktas Vanagas.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video