Įsibėgėja civilinių santuokų sezonas

 Įsibėgėja civilinių santuokų sezonas

Vasara jau artėja, vestuvių sezonas – taip pat, tad Kėdainių savivaldybės civilinės metrikacijos ir archyvo skyrius jau ruošiasi prasidedančiam civilinių santuokų maratonui.

Balandžio mėnesį Kėdainiuose jau buvo priimti ir užregistruoti 24 santuokų prašymai. Na, o kiek jų dar bus, pasakoja Civilinės metrikacijos ir archyvo skyriaus vedėja Gaiva Petrauskienė.

Daugiau išvažiuojamųjų santuokų

„Galima pažymėti, kad šiais metais turėsime kur kas daugiau išvažiuojamųjų santuokų. Ankstesniais metais jų būdavo vos po kelias, na, o šiemet jau turime devynis prašymus. Į vienas vykome vasario mėnesį, taip pat vyksime gegužės 12 ir 25 dienomis. Ir taip kiekvieną mėnesį po kelis išvažiavimus“, – teigia G. Petrauskienė.

Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja pastebi, jog kituose rajonuose išvažiuojamųjų santuokų būna gerokai daugiau nei Kėdainiuose.

[quote author=“G. Petrauskienė“]Nors galimybė tuoktis kitoje vietoje suteikta nuo 2009 metų rugsėjo 1 dienos, tačiau šie metai mums bus pirmieji, kada turėsime tiek daug išvažiuojamųjų santuokų.[/quote]

„Nors galimybė tuoktis kitoje vietoje suteikta nuo 2009 metų rugsėjo 1 dienos, tačiau šie metai mums bus pirmieji, kada turėsime tiek daug išvažiuojamųjų santuokų. Galbūt tam įtakos turi aplinka ir vieta, kur yra metrikacija. Na, o kadangi mes tuokiame Rotušėje, kur aplinka išties palanki fotografijoms bei maloniems pasivaikščiojimams, galbūt tai ir lemia, kad turime mažiau prašymų tuokti kitoje vietoje“, – svarsto G. Petrauskienė.

Savaitės diena nėra svarbi

Pasak Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos, nors santuokos registruojamos įvairiomis savaitėmis dienomis ir netgi pirmadieniais, visgi populiariausios dienos išlieka penktadieniai ir šeštadieniai.

Žvelgiant į gegužę, pirmąjį šio mėnesio savaitgalį Kėdainių metrikacija įregistravo net devynias santuokas: penkias penktadienį ir keturias šeštadienį.

„Iš viso gegužę turėsime apie 30 santuokų. Birželis kol kas neatrodo populiarus, tačiau dar visko gali būti, nes prašymą santuokai galima pateikti likus mėnesiui iki jos, tad pasireikšti pirmajam vasaros mėnesiui dar yra laiko. Tuo tarpu liepa, kaip visada, išlieka gana populiari. Liepos 7-ajai jau turime 7 prašymus, 14-ajai – 6, o 16-ajai – 1, tačiau neabejoju, jog jų dar bus.

Na, o rugpjūčio 8-ajai taip pat jau turime 3 santuokų prašymus, o 18-ajai – 5, bet jų taip pat dar tikrai bus“, – neabejoja G. Petrauskienė.

Pasidomėjus, ar numerologija turi įtakos būsimų jaunavedžių pasirinkimui renkantis vestuvių datą, G. Petrauskienė neslepia, jog neretai poros ateina nė negalvodamos apie skaičius, tačiau nežinantiems, kokią datą rinktis, Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojai kartais pasiūlo atsižvelgti į skaičių suderinamumą.

Tiesa, ateinantiems, 2019 metams, Kėdainių savivaldybės Civilinės metrikacijos ir archyvo skyrius jau turi 36 santuokų prašymus – birželio ir rugpjūčio mėnesiais.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video