Vilainiuose į butus užsuka įtartinos moterys

 Vilainiuose į butus užsuka įtartinos moterys

Vilainių kaimo gyventojai „Rinkos aikštę“ informavo, kad po daugiabučius namus vaikšto įtartinos romų kilmės moterys. Žmonės teigia, kad jos nieko neklaususios, nesakiusios ir nesibeldusios tiesiog bando atverti neužrakintas butų duris. Tuo metu policijos pareigūnai ragina rakinti duris, o apie įtartinus asmenis informuoti policiją.

Bando įeiti?

Į redakciją paskambinę pilietiški skaitytojai pranešė, kad įtartinos moterys pastebėtos maždaug prieš savaitę. Pasak žmonių, dvi romų kilmės moterys tiesiog vaikščiojo po Melioratorių gatvėje esančius daugiabučius namus ir traukė už durų rankenos, taip mėgindamos jas atverti. Tokį vaizdą pastebėjo ne vienas gyventojas. Žmonės pasakojo, kad moterys nebando nieko siūlyti pirkti ar parduoti, tiesiog bando atidaryti duris. Vietos gyventojai baiminasi, kad tai gali būti sukčiai ar net vagys.

Pataria rakinti

Tuo metu Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaudami su bendruomenėmis, lanko rajono gyventojus ir tikrina, ar jie gyvena saugiai, ar rakina duris ir saugosi nuo ilgapirščių. Bendruomenės pareigūnės, siekdamos užtikrinti miesto gyventojų turto saugumą, vykdo turtinių nusikaltimų mažinimo akcijas. Pareigūnės tikrina, ar užrakintos būsto durys. Deja, bet ne visi gyventojai mano, kad dienos metu jas rakinti būtina. Žmonėms akcentuojama, kad dėl saugumo duris užrakinti reikia visada, tai turi tapti įpročiu.

Gali būti vagys

Pasak pareigūnių, duris rakinti yra būtina. Būtina net tada, kai būnate namuose ar trumpam išeinate padirbėti į kiemą, išeinate pas kaimyną ar iki parduotuvės. Ilgapirščiai veikia greitai, tad privalote užtikrinti, kad jam nepavyks patekti į jūsų būstą pro neužrakintas duris. Pareigūnės net sodininkams vasarą pataria neišeiti dirbti į sodą neužrakinus sodo namelio durų, ką jau kalbėti apie individualių namų ar daugiabučių gyventojus.

Jei asmuo bando brautis į jūsų butą, pareigūnės ragina nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video