Samariečiai nuniokojo pievą?

 Samariečiai nuniokojo pievą?

Pažliugęs gruntas – neišvengiamas pavasario palydovas. Dėl to kasmet kyla aibė nepatogumų, o atsakingos institucijos sulaukia nemažai gyventojų skundų. Sulaukėme jų ir mes. Štai į redakciją paskambinusi Josvainių gatvės daugiabučio gyventoja stebėjosi kaimynų neapdairiu įžūlumu, kuomet šie, norėdami arčiau namų pasistatyti savo automobilį, nesibodėjo važiuoti per įmirkusią veją, taip ją paversdami tikru purvynu. Šiais negražiais dalykais kraštietė kaltino ne ką kitą, o gerais darbais garsėjantį Lietuvos samariečių bendrijos (LSB) Kėdainių skyrių.

„Sodų g. 22-ajame bendrabutyje įsikūrę Kėdainių samariečiai jau ne pirmą kartą nepasigėdija savo automobilio statyti ant pievelės. Iš tikrųjų pikta, kad jie išvažinėjo veją. Šalia yra treniruokliai, žmonės išveda į paupį pavedžioti šunis ir turi matyti ar net per visą šitą subjaurotą plotą eiti. Taip pat aplinkui pilna vaikų, kurie, manau, norėtų po pievelę bėgioti, o ne po purvynus braidžioti. Suprasčiau, jei tuo automobiliu važinėtų kokie neįgalūs ar ligoti žmonės, bet taip nėra – aikštelė juk visai čia pat – tai kodėl reikia tą pievą niokoti, automobilį statytis visai šalia durų, kai iki jų paeiti reikia vos keletą metrų“, – piktinasi kėdainietė Loreta.

[quote author=“Loreta“]Pikta, kad jie išvažinėjo veją. Šalia yra treniruokliai, žmonės išveda į paupį pavedžioti šunis ir turi matyti ar net per visą šitą subjaurotą plotą eiti.[/quote]

Nuvykus į įvykio vietą iš tiesų pamatėme gerokai išvažinėtą veją. Tiesą pasakius, žolės toje vietoje ir su žiburiu nebūtum radęs – kad ten turėtų žaliuoti veja, primena tik šalia mašinos provėžų geltonuojanti sausa pernykštė žolė. Užėjus pas samariečius ten kaip visada virė darbas – bendrijos savanoriai kaip tik ruošė pietus miesto varguoliams, tačiau šios labdaringos organizacijos pirmininkė Severija Adomaitienė atrado minutėlę ir mums.

„Mes savo mažos mašinytės prie pat įėjimo tikrai kasdien nestatome. Ant pievelės užvažiavome paprasčiausiai neturėdami kitos išeities – mums reikėjo išsikrauti konservų indelius iš bagažinės, negi turėjome tampytis su jomis keliolika metrų iš aikštelės. Juo labiau kad neretai namo kiemas būna labai užstatytas automobiliais, į tą mūsų geltoną juostą, kuria pažymėjome vietą, kur mašinų neturėtų būti – niekas nekreipia dėmesio. Tad kartais mums savo automobilį tenka palikti gana toli nuo įėjimo į samariečių būstinę. Nesuprantu, kodėl žmonės piktinasi būtent ties mūsų įėjimu išvažinėta pieva, juk aplinkui tokių dalykų pilna. Visai čia pat – paliktos didžiulės sunkvežimio provėžos – čia buvo užklimpusi cisterna traukusi nuotekas iš šulinio. Juk mes tikrai nesame kokie piktybiniai, visada savo aplinka rūpinamės ir ją prižiūrime – įsirengėme gėlynus, šluojamės tvarkomės, bet kas iš to – išmindžiotos, suniokotos tos mūsų gėlės, nuorūkų į jas primėtyta. Nenuleidžiame rankų – ir toliau tvarkysimės kiek galime. Štai jau esame ir žolės sėklų nusipirkę, tikrai neplanavome taip ir palikti tos vejos – atsėsime išvėžintą plotą. Turime ir kitų planų, kaip puoselėti savo aplinką“, – paaiškina LSB Kėdainių skyriaus pirmininkė Severija Adomaitienė.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video