Kėdainių savivaldybė atsiskaito visuomenei

 Kėdainių savivaldybė atsiskaito visuomenei

„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Penktadienį į posėdį susirinkusi Kėdainių rajono savivaldybės Taryba svarsto, kaip praėjusiais metais dirbo savivaldybės vadovai, administracija, pavaldžios įmonės – teikiamos veiklos ataskaitos. Tai, ką nuveikė per praėjusius metus pristatys ir rajono meras, ir savivaldybės administracijos vadovas.

Kaip valdomos savivaldybės įmonės, ar racionaliai naudojamos mokesčių mokėtojų lėšos? Šie klausimai rajono politikų gretose pastaruoju metu kelia nemažai aistrų. Savo aštrumo piką jie pasiekė šį penktadienį, kai rajono savivaldybės savivaldybės tarybos nariai susirinko išklausyti metinių ataskaitų.

Savo nuveiktus darbus pristatant savivaldybės audito ir kontrolės tarnybos vadovei Zitai Valiauskienei, pripažinus, jog konstatuoti faktai, kad dvi savivaldybės kontroliuojamos bendrovės „Kėdbusas“ ir „Kėdainių butai“ turi rimtų problemų su viešųjų pirkimų skaidrumu bei nevykdo rekomendacijų, posėdžių salėje atmosfera ėmė kaisti.

Pasigirdo klausimų, ar ilgai bus toleruojama tokia situacija, bei ką apie tai galvoja rajono meras? Ar bendrovėje „Kėdainių butai“ žmonės į darbą priimami atsižvelgiant į jų partinę priklausomybę, ar kvalifikacinius sugebėjimus?

Nemažo politikų dėmesio sulaukė bendrovės „Kėdbusas“ veikla, o tiksliau – nustatyti įstatymų pažeidimai, vykdant viešuosius naudotų autobusų pirkimus.

Apie tai, kokia situacija atsiskleidė pristačius savivaldybės bei pavaldžių įmonių ataskaitas, skaitykite artimiausiuose „Rinkos aikštės“ numeriuose.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video