Lietuvių kalbos mylėtojai kviečiami rašyti Nacionalinį diktantą

 Lietuvių kalbos mylėtojai kviečiami rašyti Nacionalinį diktantą

Nacionalinio diktanto organizatoriai kviečia visas šalies įmones ir organizacijas prisijungti prie kalbos puoselėjimo iniciatyvos ir rašyti diktantą. Šiemet Nacionalinio diktanto konkurso pirmasis turas vyks  kovo 2 d. (penktadienį) 11 val. 

Suaugę kėdainiečiai rašyti diktanto turėtų ateiti į savivaldybės tarybos posėdžių salę  (J. Basanavičiaus g. 36, II a.), o mokiniai rašys savo mokyklose. Norinčius rašyti savivaldybėje prašome registruotis iki kovo 1 d. e. p. ruta.svediene@kedainiai.lt arba tel. 69559.

Suaugusieji, norintieji rašyti artimiausioje mokykloje, turėtų  apie tai iš anksto informuoti mokyklos administraciją.

Labai kviečiami ateiti rašyti diktanto savivaldybei priklausančių, taip pat kitų rajone esančių įmonių bei įstaigų darbuotojai.  Galima  diktantą  rašyti ir savo įstaigoje, o paskui  sudėti visų rašiusiųjų lapus į vieną voką ir išsiųsti organizatoriams adresu:  J. Jasinskio g. 16, 03500 Vilniaus m.  Diktantą tokiu atveju reikėtų rašyti ant baltų lapų. Bet geriausia būtų suaugusiesiems rašyti diktantą savivaldybėje: čia gausite specialius lapus, o, be to, pajusite bendrystę su kitais rašančiaisiais. 

Parašius diktantą savo darbą reiktų nusifotografuoti – taip visi turėsite galimybę iškart sužinoti savo rezultatą, kai tik bus  paskelbtas originalus tekstas.

Konkurso rengėjas  − VšĮ Pilietinės minties institutas. Nacionalinis diktantas bus  transliuojamas per LRT radiją (buvusi LRT radijo pirmoji programa). 

Antrasis (finalinis) turas vyks Vilniuje balandžio antrą šeštadienį.

Daugiau informacijos: http://www.diktantas.lt.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video