100 širdžių maldų už tėvynę Lietuvą

 100 širdžių maldų už tėvynę Lietuvą

Algimanto Barzdžiaus/„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Kėdainių Šv. Jurgio parapija kviečia įvairių švietimo, kultūros, medicinos ir kitų įstaigų, organizacijų, bendruomenių kolektyvus, šeimas bei pavienius asmenis jungtis prie idėjos „100 širdžių maldų už tėvynę Lietuvą“.

Dėkingumo maldos

„Kiekvienas žmogus savo širdyje nešiojasi savas svajones ir troškimus. Tie, kurie norėtų prisidėti prie šios idėjos, labai kviečiame ir laukiame jūsų maldų.

100 maldų yra tik pradinė idėja. Tik pagalvokite, kaip būtų gražu, jei tos šimtas maldų pavirstų į tūkstančius. O svarbiausia, jog įgyvendinti tai nėra sunku, nes malda – tai ne tik dėkojimas Dievui. Malda – tai kiekvieno žmogaus svajonės bei linkėjimai“, – sako Šv. Jurgio parapijos katechetė Genovaitė Matusevičienė.

[quote author=“Aut. past.“]Vasario 16-ąją, minint atkurtos Lietuvos šimtmetį, visos kraštiečių maldos bus susegta į bendrą istorinę knygą, kurią galėsite pavartyti atėję į Šv. Jurgio bažnyčią.[/quote]

Anot pašnekovės, kiekvienas žmogus svajoja apie skirtingus dalykus: jaunas žmogus svajoja apie vienokius, senjorai – apie kitokius, dirbantis turi vienų troškimų, bedarbis – kitų, medikai linki vieno, verslininkai – kito, tačiau kiekvieno svajonės ir troškimai yra svarbūs ir reikšmingi.

„Todėl visa tai, ką nešiojamės savo širdyse, sudėkime į maldą ir su pačiais geriausiais linkėjimais ateikime vasario 16-ąją prie altoriaus, pasimelskime už savo artimuosius, padėkokime Dievui už savo gimtuosius namus. Kiekvienas pradėkime savo maldą nuo to, už ką esame dėkingi Dievui – už laisvą tėvynę, už namus, už žalius miškus, už kiekvieną iš mūsų“, – ragina G. Matusevičienė.

Susegs į bendrą istorinę knygą

Kiekvieno iš jūsų maldos vasario 16-ąją bus susegtos į bendrą istorinę Šv. Jurgio bažnyčios knygą, kurią rasite ir galėsite pavartyti atėję į Dievo namus.

„Mūsų bažnyčioje yra ir daugiau panašaus pobūdžio knygų, viena iš jų – svečių knyga. Taip pat brandiname idėją padaryti jubiliejines santuokas švenčiančių žmonių knygą. Taigi praktikos turime, tikimės, jog ir ši „100 širdžių maldų už tėvynę Lietuvą“ idėja pasiteisins ir sulauks kraštiečių dėmesio“, – vylėsi G. Matusevičienė.

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video