Gyventojai piktinasi Ramybės skvere statomais automobiliais

 Gyventojai piktinasi Ramybės skvere statomais automobiliais

Ramybės skvero gyventojai džiaugiasi atnaujintu ir gražiai sutvarkytu skveru, tačiau jų kantrybės taurę perpildė nedidelėje aikštelėje nuolat statomi automobiliai. Pasak gyventojų, čia jų pristatoma tiek, kad žmonėms nėra kur praeiti.

Trūko kantrybė

„Tikrai labai džiugu, kad mūsų taip mylimas skverelis taip gražiai sutvarkytas. Čia ateina pasėdėti ir pabūti ne tik vietos gyventojai, bet ir žmonės iš aplinkinių namų ar net iš visai kito miesto krašto. Mes tai matome, nes čia dažnai būname.

Tik labai gaila, kad kuo toliau, tuo daugiau bėdų kelia čia statomi automobiliai. Jie jau statomi ne tik aikštelėje, bet ir pakraščiuose, ant pėsčiųjų tako. Statomi bet kaip. Matome pro langą, kad žmonėms net praeiti nėra kaip, jie eina aplinkui arba per gatvę, rizikuodami savo gyvybėmis. O vairuotojai vis įžūlėja ir stato bet kaip. Pyktis ima, ne kitaip. Ateis vasara, bus pilna žmonių, tai negi ir jie turės kvėpuoti automobilių išmetamosiomis dujomis, juk šis skverelis skirtas žmonėms, o ne automobiliams. Mes neištvėrėme ir kreipėmės į valdžios institucijas, kad darytų tvarką“, – savo vargais užėjusi į „Rinkos aikštės“ redakciją dalijosi Ramybės skvero gyventoja Elena Petrauskienė.

Visuomet pilna

Susisiekėme su Kėdainių miesto seniūnu Valentinu Tamuliu, kuris ir pakomentavo susidariusią situaciją. Jis teigė, kad dėl šios aikštelės planų buvo ir yra, tačiau kokie sprendimai bus priimti, parodys laikas.

„Sulaukėme gyventojų skundų dėl stovinčių mašinų. Jokia čia paslaptis. Aš pats pamenu, kad net planuose buvo numatyta, kad čia bus tik autobusams sustoti skirta vieta. Bet dabar ten automobilių aikštelė. Ir kas pastebi – ji praktiškai visuomet būna pilna. Trūksta žmonėms vietų, kur palikti automobilius, todėl taip ir yra, susidarė tokia situacija, kuri vietos gyventojams, matome, nepatinka“, – sakė V. Tamulis.

Reikia laiko

„Reikia truputį laiko ir tada, manau, bus žiūrima, ką čia galima padaryti. Dabar ir senamiestyje atsiras nauja automobilių stovėjimo aikštelė, ir daugiabučių kiemai tvarkomi, ten juk numatoma praplėsti aikšteles. Gal tada ir čia automobilių sumažės, nes žmonės galės juos pastatyti savo namų kiemuose. Dabar juk čia stato tie, kurie gyvena netoliese, kurie neturi kur statyti savo mašinų.

Aš taip pat esu už tai, kad skvero vaizdas būtų atvertas nuo pagrindinės gatvės. Kam slėpti gražius dalykus? Tegul pasigroži važiuojantys pro Kėdainius, gal kiti sugalvos ir užsukti. Be to, juk kiekvieno akiai yra malonu, kai atsiveria puikus vaizdas ir jo neužstoja jokie automobiliai. Šiandien  yra kaip yra, o situacija, manau, keisis, tik žmonėms reikia truputį kantrybės. Darbai vyksta“, – pažymėjo miesto seniūnas.

Ramybės skvero gyventoja Elena Petrauskienė: „Labai gaila, kad kuo toliau, tuo daugiau bėdų  kelia čia statomi automobiliai. Jie jau statomi ne tik aikštelėje, bet ir pakraščiuose, ant pėsčiųjų tako. Statomi bet kaip. Matome pro langą, kad žmonėms net praeiti nėra kaip, jie eina aplinkui arba per gatvę, rizikuodami savo gyvybėmis. O vairuotojai vis įžūlėja ir stato bet kaip.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video