Įtarimai nepasitvirtino – nugaišusi stumbrė pasiutlige nesirgo

 Įtarimai nepasitvirtino – nugaišusi stumbrė pasiutlige nesirgo

Praėjusią savaitę Kėdainių rajone nuo bandos atsiskyrusi ir nugaišusi stumbrė pasiutlige nesirgo.

Tąkart įvykio vietoje dirbęs stumbrininku prisistatantis Rytas Papšys turėjo tokių įtarimų, tačiau paaiškėjo, kad jie nepasitvirtino. Pasiutligės atvejų Kėdainių rajone nefiksuota jau daugiau nei dešimt metų.  

Tyrimai nepatvirtino

Kauno rajono Aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Kėdainių rajono agentūros specialistų nurodymu buvo atliktas tyrimas, ar kritusi stumbrė neserga pasiutlige, mat visi požymiai, kuriuos įvykio vietoje pastebėjo specialistai, atitiko šios ligos požymius. Tačiau gauta išvada iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos, kur jai buvo atlikti patologiniai anatominiai tyrimai, stumbrininko įtarimų nepatvirtino.

Elgėsi keistai

Primename, kad keistai besielgiantis gyvūnas pastebėtas praėjusio pirmadienio rytą netoli Apytalaukio miško esančiuose laukuose. Stumbro patelė buvo atsiskyrusi nuo bandos, ją kamavo traukuliai, žvėris atrodė sergantis. Specialistams teko labai nemaloni užduotis – laukti, kol stumbrė nugaiš, mat stumbrai yra saugomi gyvūnai, įrašyti į Raudonąją knygą. Stumbrė merdėjo apie pusdienį, kol galų gale krito plyname lauke. 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video