Kėdainiuose viešės žymiausias Lietuvos švedas

 Kėdainiuose viešės žymiausias Lietuvos švedas

Jau šį ketvirtadienį, vasario 8 dieną, 17 val. Kėdainių daugiakultūriame centre vyks susitikimas su žymiausiu Lietuvos švedu Jonu Ohmanu.

Šis susitikimas skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui. Jį organizuoja Kėdainių krašto muziejus ir Kėdainių lietuvių ir švedų draugija.

J. Ohmanas yra seniai mūsų šalyje gyvenantis užsienietis, gerai susipažinęs su mūsų istorija, visuomene ir daug nuveikęs vardan Lietuvos, tad bus įdomu sužinoti jo požiūrį į valstybės atkūrimo 100-metį, tai, kaip jis vertina pagrindinius Lietuvos istorinius laikotarpius, 1988−1990 m. valstybės atkūrimą ir raidą iki šiol. Kur jis mato Lietuvos stiprybes ir silpnybes: gal daug dėl ko nusivertiname, o gal per gerai apie save galvojame?

Diskusijoje dalyvaus mūsų krašto istorikai: Kėdainių krašto muziejaus direktorius Rimantas Žirgulis, Daugiakultūrio centro vadovė Audronė Pečiulytė. Renginį moderuos Kėdainių švietimo pagalbos tarnybos direktorius Henrikas Vaicekauskas. Bus atsakoma į visų atėjusių ir norinčių paklausti klausimus.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video